30.1.12

Kesian Korang Kan?

Author : Nabila Medan Time : 1/30/2012 08:37:00 PM Total Comment : 2 Label :

Assalammualaikum.Peace (^_^)V
malam ni kite happy-happy je k? nabila rasa , nabila macam agak terlebih-lebih.betul ka? bile difikir-fikirkan balek,terasa kesian kat korang sebab terkena tempias nye walaupun bukan salah korang kan? nabila ni asyik-asyik buat entri pasal copycat.korang pun dah jemu kan? korang tak cakap pon nabila dah tahu dah.Maaflah yer! pasni dah tak ada entri macam tu,maksud ada entri macam tu..tapi tak berapa keraplah.hehe.

Mohon maaf yer! sebagai ganti,jom nabila belanja burger rm2.nak tak? nabila belanja ORDER jer.bayar pakai duit sendiri.nabila belanja cakap je.hakhak.bubye!

Gambar Artis Di Blue Carpet (AJL26) | Gambar

Author : Nabila Medan Time : 1/30/2012 08:26:00 PM Total Comment : 2 Label :


Antara Gambar Artis Di Blue Carpet ketika AJL26

Neelofa Ana Rafali

Ayu OIAM Liyana Jasmay

Awie Rafael Fara Fauzana

Shila Amzah & Sharnaaz Ahmad Nur Fathia Latiff

Yuna Fouziah Gous Iqram Dinzly

Sumber Gambar : http://www.budiey.com/

TakGune Cakap , Kalau Orang Tu Macam Hantu!

Author : Nabila Medan Time : 1/30/2012 06:29:00 PM Total Comment : 5 Label :



Assalammualaikum.
Hi and hello semua , tahniah untuk Alya/Kisah Hati sebab menang untuk persembahan semalam.Persembahan yang memang menarik sekali semalam.like babydoll...

Berbalik pada topik,memang agak penat kalau kite cakap banyak kali kat someone..Tapi dia takpernah faham apa yang kite cakap kan? Seperti mencurah ke daun keladi.Contoh dah banyak entri yang nabila buat pasal COPYCAT and I HATE COPYCAT! Tapi apa yang nabila dapat setelah buat entri seperti itu? Copycat berkurangan? Sama sekali TIDAK! Makin menjadi-jadi adalah kan? 

Itulah yang nabila katakan sebagai "TakGune Cakap,Kalau Orang Tu Macam Hantu!" why? sebab hantu mana paham bahasa kan? orang kata pergi, ada ker dia pergi? kalau Ustaz baca-baca itu ini, baru dia dengarkan? nabila tak ibarat kan mereka sebagai hantu kerana mereka bukan hantu tapi mereka adalah manusia.Jadi manusia,tak kan tak faham bahasa kot?! Memang selama ni nabila tak pernah paparkan siapa COPYCAT itu. Tapi kalau nabila rasa-rasa nak paparkan kat entri.memang naseb lah...

Dah agak tak tahan untuk bertahan lagi.Tak tahan nak tengok orang tu copy code sana-sini.Rasa nak tunjuk jer kat korang.Petang ni nabila jumpe lagi sorang,dia ambil code border untuk sidebar dan entry,code image hover,font,code cursor hover,post title and sidebar title punye border. Kalau korang,boleh ker korang tahan? bile terjumpe blog yang sama macam korang? sakit hati kan? Itulah yang nabila rasa sekarang.

Tadi nabila dah bagi peringatan untuk orang itu,nabila harap anda bagi kerjasama.oke? nabila tegur secara baik,jadi tolong lah beri kerjasama yang baik.Jangan ingat,nabila dah lama tak online/update..nabila taktahu siapa yang copy-copy tu! nabila sentiasa akan nampak/jumpe. yang sudi inform kat nabila pasal copycat tu,thank eik?

p/s : lepas ni kalau nabila jumpe copycat lagi,nabila rasa nak terus tunjuk kat entri je la.sebab dah penat nyorokkan korang.tapi korang still tak berubah :\

28.1.12

Freebies : Header Gambar Lee Min Hoo

Author : Nabila Medan Time : 1/28/2012 01:30:00 PM Total Comment : 16 Label :

Assalammualaikum.
Hye semua! hari ni nabila nak kasi sedikit freebies header untuk korang. suka tak , suka tak? kalau tak suka,maaflah yerw..nabila bukan boleh puaskan hati semua pihak kan? kalau ada yang berkenan di hati,ambil la yerw! Apa yang korang perlu tahu mengenai header ini ialah header ini telah ditransparentkan, width dia ialah 800x270 dan header ini adalah 100% buatan Malaysia dan buatan nabila.*kecuali gambar yg diambil dari google.Kalau dah ambil sila komen?












Cara nak ambil?
1)tekan pada gambar/header
2)right click
3)save images as...


Update (!) #3 : I Hate CopyCAT!

Author : Nabila Medan Time : 1/28/2012 11:27:00 AM Total Comment : 4 Label :

Assalammualaikum.
Awak copycat? Please angkat kaki awak dari sini.Eh! badan,kepala tu bawak jugak tau,saya taknak awak tinggalkan generasi awak kat sini.boleh kan?

Manyak sakit oh hati gua,bile gua tahu ada si pencuri ikan datang mali oh.Apa lu mahu? mau bikin panas apa?! mau carik gadoh kah? sini mai la.jangan culi diam diam.Lu kasi tau sama gua sekalang punya cerita ma...Kalau gua suda dapat tangkap sama lu,lu dah tak boleh lali ma...kasi sama macam ini gambar lah...
Lu tahu kan yang gua benci ini kucing? suka culi ikan sini punya ma..

Terima Kasih kepada yang inform dengan nabila mengenai copycat ni.nabila sangat hargai....

-thanks again-

26.1.12

Nelly The Strange sudah buka bloglist baru untuk saya !

Author : Nabila Medan Time : 1/26/2012 09:34:00 PM Total Comment : 6 Label :



Click banner?
tag



25.1.12

#11-WordlessWednesday | A Rainbow

Author : Nabila Medan Time : 1/25/2012 04:13:00 PM Total Comment : 7 Label :

Assalammualaikum...

Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, 
DIA datangkan petir dan kilat,.
Kita menangis dan tertanya-tanya mana hilangnya matahari. 
Rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah.


Add Me On Facebookis?!

Author : Nabila Medan Time : 1/25/2012 03:11:00 PM Total Comment : 6 Label :

Assalammualaikum.Hello and Hi.
Dengan bangga nye nabila nak cakap yang nabila dah ada acc facebookis! kau hade? hekhek.Baru 5 hari sertai facebookis. Yang best pasal facebookis ialah kite boleh design profile kite,ikut kesukaan kite sendiri tau.macam blog.

Profile Facebookis nabila :
Tema purple and biru.Background still polka dots..

Facebookis best sebab :
1) Ia seperti facebook *of course
2) Ia boleh design and buat post/entri seperti blog
3) Ia ada timeline seperti twitter

hambek kau,tiga-tiga sekali ada.Jangan la segan silu untuk Add Facebookis nabila.dan bagi yang tak ada acc Facebookis,korang pergi lah buat dulu. dan sertai kami! Boleh? hewhew.nak buat acc Facebookis senang je,sign up macam biase di Facebookis.Oke?
Vroooommm.Chaw dulu!Yang ni taktahu pe bende -,-

p/s : tekan sekali spongebob yang tengah berpusing-pusing tu tau! Tengs :D


23.1.12

It's About Friendship Theme | Komen Meh

Author : Nabila Medan Time : 1/23/2012 08:21:00 PM Total Comment : 17 Label :

Assalammualaikum.
Tadi siang nabila try buat satu theme blog.memang agak penat jugak la,lagi-lagi background dia kena edit dekat photoscape.susah betul.idea ni terlintas bile ternampak tutorial pasal cara nak buat bende alah ni.Walau apapun hasil nye amat memberangsangkan.
Hasil Nya :

 Background blog yang nabila edit sendiri gune photoscape jerk :

Lepas dah siap background tu siap ngan header,baru la kena edit kedudukan post entri dengan kedudukan sidebar sekali.nabila gune 3gambar yang nabila amik kat freebies di google jerk.
Yang ni bukan gune blogskin,gune template minima.tapi kena pandai-pandai usik la.

nabila perlukan komen korang.boleh?hewhew.

Hasil Penuh :
(my other blog)

p/s : background tu tak ada kena mengena ngan friendship pun.bantai ler :P
*budak baru belajar,semua menbantai -,-

Gong Xi Fa Cai

Author : Nabila Medan Time : 1/23/2012 06:55:00 PM Total Comment : 2 Label :


Assalammualaikum
*tengok jam kat dinding jap
nabila nak ucapkan Gong Xi Fa Cai *betul ke ejaan nye?
buat semua yang menyambut nye,tak kira bangsa dan warna kulit kerana kita 1Malaysia! *semangat kau.




Itu sahaja :)
Jom naik Vroom Vroom CNY untuk ke rumah teman-teman anda!

21.1.12

Cuti Berdemam :\

Author : Nabila Medan Time : 1/21/2012 10:40:00 AM Total Comment : 7 Label :

Assalammualaikum.
hoyeh-hoyeh,cuti 5hari sempena tahun baru cina.like it.tapi malangnye,diri ini rasa macam tak berapa nak sihat pulak.Sakit perut,kesejukan dan lenguh badan.Duduk 5minit kat depan komputer pon dah rasa macam pening-pening.Aduhai :\

Rasa macam nak tidor je satu hari,diselubungi dengan selimut tebal.cari ubat,dah habes pulak.Mak pulak keluar.huh.memang tak terdaya lagi nak ngadap depan komputer ni.Rasa macam nak muntah pon ada jugak.Mungkin salah makan kot.makan makanan basi.Eh ada ker? -.-

Ingatkan hari ni nak bagi freebies,tapi sorry sangat sebab kesihatan tak berapa nak baik.Next day eik? Insyaallah,kalau badan ni dah kuat semula.Perlu kan rehat.bye,selamat bercuti dan selamat tahun baru cina.
siapa nak bagi nabila ang pau,di alu-alukan.muahahaha.Jom g ziarah rumah kawan-kawan nak? Vroom Vroom Holiday Happy Chinese New Year!

20.1.12

Tips Cara Tarik Blogger Untuk Baca Entri Kita.

Author : Nabila Medan Time : 1/20/2012 07:59:00 PM Total Comment : 13 Label :

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Kali ni nabila nak berkongsi sedikit tips mudah tentang cara untuk kite tarik perhatian blogger lain untuk singgah ke blog kite untuk baca entri terbaru yang kite update.

1) Promote entri kite dekat blog blogger lain.Faham tak? Maksud nye korang perlu blogwalking dekat blog lain.sambil tu korang tinggalkan la link entri terbaru korang kat Cbox/kotak jerit diaorang.

2) Antara salah satu tujuan kite blogging ialah mencari pembaca serta pengikut yang setia bukan sekadar untuk mencari pengikut/follower yang ramai.kalau follower banyak tapi tiada pembaca setia,tak boleh jugak kan?

3) Perlu lah rajin ping entri korang tu dekat group-group blogger dekat facebook tu.Bagi nabila la,kalau kite ping entri kite kat group-group tu..bukan sahaja kite menarik blogger lain untuk bace entri kite , malahan dapat menaikkan traffik blog kite.Benar kan? #GroupBlogger

4) Tajuk entri tu biar gempak sikit,sikit-sikit je,tak payah gempak banyak-banyak..sebab takut terlebih over pulak.Kalau tajuk best,blogger lain mungkin akan tertarik dan secara tidak langsung akan singgah ke blog anda untuk bace entri terbaru tersebut.

5) Isi entri haruslah tidak menyinggung mana-mana pihak.

6) Isi entri tak digalakkan terlalu panjang sehingga 100muka surat.Paham kan? sebab sesetengah orang,malas nak bace entri yang panjang-panjang.macam nabila ,contoh nye.

Ehem Ehem,ada lagi tak eik? Mybe tu je kot untuk kali ni..kalau ada lagi,nanti nabila bgtau oke?
p/s : selamat bercuti!

19.1.12

Segmen : Jom blogwalking!

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 04:44:00 PM Total Comment : 7 Label :



Diana's ♥
Assalammulaikum.
tadi time nga blogwalking terjumpe ngan segmen ni.nabila terus join sementara ada masa.
Jom join segmen ni,kite support sis Diana oke?
Click banner.
Due 20 January 2012

Segmen TERJAH BLOG TINGKATKAN TRAFIK

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 04:35:00 PM Total Comment : 6 Label :




click banner
 due 22/1/2012
Segmen yang mudah giler syarat dia. join la cepat eh!

2012 Special Giveaway.

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 04:23:00 PM Total Comment : 4 Label :




Click a banner
due 31 january 2012
tag

Tutorial : ScrollBar Versi 3

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 03:49:00 PM Total Comment : 11 Label :

Assalammualaikum.
Tutorial scrollbar

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2) Ctrl + F = serentak! , cari code ini :
]]></b:skin>
3) copy code ini dan paste diatas atau sebelum code yang anda cari
::-webkit-scrollbar {
width: 8px;
height: 8px;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color: #A9F5D0;
border: 3px solid #FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color: #01DFA5;
border: 1px solid #FFFFFF;
}
4) Preview dan save

Merah - code colour



Tutorial : ScrollBar Versi 2

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 01:55:00 PM Total Comment : 5 Label :

Assalammualaikum.

Tutorial buat scrollbar versi terbaharu.Cube lah :)

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2) Ctrl + F [serentak!] , cari code :
]]></b:skin>
3) Copy code ini dan paste di atas atau sebelum code yang anda cari
::-webkit-scrollbar {
width:15px;
height:10px;
}
::-webkit-scrollbar-button:start:decrement, ::-webkit-scrollbar-button:end:increment  {
height:10px;
width:10px;
display:block;
background:#F6CED8;
border:1px solid #F7819F;
}
::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color:#FFFFFF;
}
::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
background-color:#F6CED8;
border:1px solid #F7819F;
}
4) Preview dulu , and save.

Merah - code colour
Tekan link ni. menarik kan?

Jom Tambah Geng Blogger

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2012 01:32:00 PM Total Comment : 4 Label :



Click a banner
due 29 Feb 2012
Hadiah free?

Nak Iphone free?

18.1.12

#10-WordlessWednesday | WordlessWednesday

Author : Nabila Medan Time : 1/18/2012 09:47:00 PM Total Comment : 1 Label :


Update (!) #2

Author : Nabila Medan Time : 1/18/2012 09:42:00 PM Total Comment : 1 Label :

Esok entri tutorial :)
Nak tutorial free kan? Tolong la klik ni kejap! Ni hah!
Nak barang Free?
#saje maen testing-testing jap :P

Untuk Anda Yang Terhormat

Author : Nabila Medan Time : 1/18/2012 06:46:00 PM Total Comment : 3 Label :

Assalammualaikum.
update.update.update.Untuk pengetahuan semua.nabila memang agak sibuk kalau hari isnin hingga jumaat.So,korang kenalah paham sebab apa nabila tak balas kunjungan anda-anda sekalian itu.Bukan sombong or malas tau..tapi masa tidak mencukupi.sehari pun nabila blogwalking tak sampai 50blog.HAKHAK.tu pun dah kira banyak la tuh.

Sabtu dan Ahad insyaallahlah nabila balas kunjungan anda-anda itu.Don't worry.tapi kalau nabila xbalas jugak,korang Cer Jerit kat Cbox tu lagi...Boleh kan?

Update.update hari ini. kaki kebas Wooo sebab tadi berjalan je time kokurikulum kat sekolah.memang tak reti dok diam.hehe.

Lagi? Nothing dah.nanti kalau nabila update panjang-panjang bukan ada yang nak mengeja sampai habes kan? Lagi satu tolong lah klik churpchurp nabila tuh.sian tau,tak pernah naik.sedih kan :'(
Aku belasah kau , dia belasah aku.
Barang Free?

17.1.12

Inibelongeqa bloglist

Author : Nabila Medan Time : 1/17/2012 06:50:00 PM Total Comment : 2 Label :



Click a Banner?
Due 17 January 2012.
Tag


Update (!)

Author : Nabila Medan Time : 1/17/2012 05:34:00 PM Total Comment : 5 Label :

Assalammualaikum.
seriusly,busy rasa nye sejak masuk form4 ni.bertambah dengan masalah dan dugaan yang mendatang.Ujian yang diberi oleh-Nya.....
Tadi pagi punye masalah , tudung sekolah nabila terbakar masa nak gosok.berlubang habes! kalau sekecik semut takpe.ini lubang agak besar.Terus geledah tudung sekolah tahun lepas.Nak taknak,kena lah pakai jugak.nak buat macam mane kan? dah naseb hari ni. Satu hari tak ada mood kat sekolah.muka monyok jer,tak seceria selalu.Mungkin salah nabila jugak kan? mybe terlalai masa nak gosok tudung tuh.Aduhai...

Esok ada kokurikulum kat sekolah , macam biase lah.. kalau dulu nabila memang agak pemalas nak g kokurikulum ni.tapi tahun ni nabila dah simpan niat nak aktif! Ewah,ayat kau bedah.... HAHA
Nak Dapat Hadiah Tak? Jom Join Giveaway dari Butik fiQ'Ra!

Segmen "senarai blog comel"

Author : Nabila Medan Time : 1/17/2012 04:30:00 PM Total Comment : 4 Label :




Due esok 18 January 2012
Click a header for more detail
Tagged
Nak menang hadiah?
Giveaway Menarik!

16.1.12

First Giveaway By Butik fiQ'Ra

Author : Nabila Medan Time : 1/16/2012 05:46:00 PM Total Comment : 5 Label :




First Giveaway dari Butik fiQ'Ra
Due 31 January 2012
Click a banner

tag



Mega Giveaway By Cik Bunny

Author : Nabila Medan Time : 1/16/2012 04:58:00 PM Total Comment : 1 Label :




Mega Giveaway by Cik Bunny
Due 31 January 2012
Click ur Banner

Listed Of Sponsor :
Cik Bunny - Blog/Fanpage
Amir Nawawi - Blog/Fanpage
Amely Afandi - Blog
Mira Miraie - Blog
Shawls Gallery - Blog/Fanpage
Herba Tihara - Blog
AtienNabila - Blog
Ika - Blog/Fanpage
Kedai Kaspersky Online (KKO) - Blog/Fanpage

15.1.12

Blog Ini Sudah Genap 1 Tahun

Author : Nabila Medan Time : 1/15/2012 12:00:00 AM Total Comment : 9 Label :


15 Januari 2012
Genaplah 1 tahun umur blog tercinta nabila.
Alhamdulillah...


14.1.12

Jom Sertai Bloglist Wanblur

Author : Nabila Medan Time : 1/14/2012 07:17:00 PM Total Comment : 4 Label :



Click a banner for more detail
tag Lily
Due 14 January 2012.
Blog Peribadi

Pelik Tapi Tetap Comel

Author : Nabila Medan Time : 1/14/2012 05:20:00 PM Total Comment : 5 Label :



Aktiviti ke - 8 Dari geng fiQ'Ra.
Click a banner for more detail.

Blogger Card -

10 Perkara Pelik About Myself :-
1) Buta Jalan .Eh betul ke istilah ni? -.-  Walaupun dah lalu jalan tuh banyak
kali.tapi tetap tak cam jalan tuh.
2) Sesetengah orang suka sangat bergambar and berposing-posing tapi nabila sebalik nye.Tak suka bergambar,itu #fakta!
3) tak suka marah dan jarang marah.kalau marah pun,mulut mesti mau senyum :D tagline tagline "marah pon senyum"
4) rela membuat 2rondaan kat sekolah semata-mata tak nak sertai aktiviti merentas desa. *sekarang dah insaf!
5) teringin sangat nak naik roller coaster tapi terpaksa menerima hakikat yang nabila gayat,takut tinggi Oh! terpaksa ketepikan angan-angan sebab gayat -.-
6) suka sangat kat kucing tapi takut nak pegang kucing.taktahu kenapa.semenjak form1.Suka tapi takut.macam mane uh? -.-
7) Pencinta Seni Lukisan tapi tak suka mata-pelajaran Seni.
8) Digelar sebagai "Ustazah" dekat sekolah oleh kawan-kawan,tapi sedangkan nabila orang yang paling meriah dalam kelas.Apa lah yang diaorg nampak sampai panggil nabila Ustazah? -.-'
9) Setiap kali bangun dari tidur untuk pergi sekolah nabila mesti akan tengok kiri kanan dulu.Dah terbiasa,bawah katil? jangan harap nak intai.takut! HAHA
10) Suka sent message dekat orang yang nabila benci.ahakkss.

10 Perkara Comel About Myself :-
1) Suka senyum menggunakan "teknik TIGA" *mempunyai senyuman yang terlebih over -.-
2) Manja #manja bukan gedikss! *kadang-kadang je!
3) Pandai masak *boleh boleh ler~
4) Suka buat kerja rumah *sapu,basuh,masak,menjahit
5) Seorang gadis yang pemalu itu #fakta! *malu tanda comel.hakhak 
6) Suka pada budak budak yang cute n comel.lagi-lagi budak 1tahun keatas >.<
7) Suka berkawan dan senang berkawan. 
8) gadis yang suka dan kuat berigiminasi.
9) suka kumpul novel cinta. *i suka yang jiwang jiwang tau.hukhuk
10) seorang yang over ceria :D


Bukti!
Sponsor Missladyanashop

Sponsor AmyHakim Contemporary (AHC)

Sponsor Cemara Biru

Sponsor Hani Mardhiah

Sponsor Cute Lens Lover/Sweet Home Boutiqe

Sponsor My Online Boutiqe

Sponsor Nurwiyah Boutiqe



p/s : yang pelik lebih detail/panjang/banyak huraian daripada yang comel.Apakah? HEHE

Review BLog Bersama NorNadiah Dot Com

Author : Nabila Medan Time : 1/14/2012 04:16:00 PM Total Comment : 8 Label :

Click banner!

Review mengenai blog kak Nad
Blog Pink.Ringan.Kemas dan Teratur.
kak Nad adalah salah seorang daripada blogger yang nabila kasi tabik!
nabila suka ngan cara penulisan dia kat dalam blog.
Blogger Senior ni.suka dengan penampilan wajah baru nye menjelang 2012 ni.cantik sangat kak Nad :)
That's all

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...