29.2.12

#7 Blog Review | Blog Siapa Pulak Nih? Tengok-Tengok!

Author : Nabila Medan Time : 2/29/2012 10:06:00 PM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.nabila nak sambung review blog korang pulak! Cer cek blog siapa yang kena kali ini! Korang?

1. Spudin <---
- Widget sidebar tersusun dengan kemas dan rapi.
- Blog simple dan banyak informasi yang korang boleh dapat kat sana.
- Blog ringan dan loading pon cepat

2. Tenn Titun <---
- Blogskin yang sangat simple dan menarik
- Widget tersusun rapi
- Loading cepat dan ringan.Blog So Simple But Nice :)

- Blog yang ni pon simple dan berkisar tentang life
- Widget tersusun kemas
- Loading cepat . semua cukup :)

- Partner nabila la ni.hehe.Blog akk sweet coz pink.
- Mybe perlu kurangkan widget? sbb loading agak slow
- Yang lain oke dah.Done :0

- Loading agak slow sikit
- Mybe perlu kemaskan sedikit bahagian sidebar
- Tu je :)

Huh~ selesai , pening jugak nak review kan? Harap korang tak kecik hati dengan nabila.Kalau ada silap mohon diampunkan oke? Terima kasih :)


#13-WordlessWednesday

Author : Nabila Medan Time : 2/29/2012 07:06:00 PM Total Comment : 0 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?

Rupa "Hantu Nabila" Macam Mana??

Author : Nabila Medan Time : 2/29/2012 07:00:00 PM Total Comment : 0 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalamualaikum.
Alhamdulillah hari ni dah habes ujian bulanan , lega rasa.Tinggal perlu tunggu markah jerk,tu yang berdebar tu.

Tadi nabila try tengok kat trafiik source , penglihatan rabun nabila ni tertumpu dekat satu ayat yang agak berlainan dari keyword lain. "Hantu Nabila" siapa yang cari hantu nabila tu? Haa , cakap cakap.nak tengok macam mana nabila make up jadi hantu ker? Haiyoh , siapa yang nak tengok tuh? 


Teringin pulak nabila nak tengok rupa tu.Astagfirullahalazim....
Esok nabila nak sambung review lagi! tapi auto publish jerk ;D

#6 Blog Review | Blog Korang Ada Ker?

Author : Nabila Medan Time : 2/29/2012 08:30:00 AM Total Comment : 11 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
Sambung untuk blog review , kelam kabut sebab nak habeskan dalam tempoh seminggu.Entri ni pon nabila auto publish jerk,sebab sekarang time sekolah kan? Harap korang berpuas hati :)

1. Nurul Aisyah
header
- Serius header simple tapi menarik kan? Doodle tu jugak comel
- Bakal menduduki PMR? Good Luck dek :')
- Blog dah kemas , tersusun , lengkap segala keperluan yang perlu.

2. girang [dot] taemin
- Pengguna blogskin jugak? Serius cantik blog dia.
- Pemiliknya adalah lelaki , tapi blog dia comel!
- Loading ringan , widget tersusun . Jealous ngan blog dia T_T

3. aienrosman 
- Tema black pink kan? matching sangat ngan kecomelan muka dia :3
- Blogskin jugak kan? Loading ringan jerk.
- Widget tersusun dan kemas. Congrat!

4. aReLaN 
Welcome To My Life
- Background yang sejuk mata memandang.Green colour
- Loading blog sangat ringan
- Widget tersusun dan blog sesuai dengan diri tuannya :')

5. Lily
- Blog Lily! hehe , sangat simple :)
- Loading pon laju oke , ringan jugak.
- Widget tersusun , kemas , simple dan cantik!


Harap dimaafkan jika ada salah dan silap.
Tunggu next review :)

28.2.12

#Blog Review 5Blog Gadis Pilihan

Author : Nabila Medan Time : 2/28/2012 10:56:00 PM Total Comment : 2 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
Hamboi , gadis pilihan? hik3
Ini Pilihan nabila , Adakah mereka pilihan anda juga? Jom Intai!

1. Az Meeda
A Piece Of Story
- Sweetkan header dia? cantik sangat :)
- Blog kemas teratur dan comel juga
- Loading blog pon oke :)

2. Miss BaNu
Miss BaNu StoRy
- Gemar join segmen juga kan? hik3 rajin nye.
- Mybe perlu kemaskan dan terhad kan widget di sidebar sebab nampak macam banyak
- Yang lain dah oke :)

3. Zakiah Zakaria 
- Seorang lagi pengguna blogskin kan? Serius la :)
- Nothing much la , sbb semua dah kemas.

4.  KHAIRUNNISA 
- Seorang lagi pengguna blogskin yang comel? mmg ringan la kan?
- Widget kemas , ringan dan cute :3

5. Nurul Amanina

- Blog Comel dan kemas
- Loading blog ringan , lagu dalam blog pon best
- Simple , cute dan oh!sem

Seperti biasa , jika ada salah dan silap mohon maafkan!
blog yang lain , akan datang :)

#4 Blog Review Si Kacak Dan Si Cantik

Author : Nabila Medan Time : 2/28/2012 07:56:00 PM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
Alhamdulillah segmen nabila dh tutup tadi dan sekarang nabila nak mula kan me-review blog mereka yang sudi join.Agak ramai jugak yang join.Kena bahagikan masa.Satu entri nabila akan review 5blog.adil? Let's Start!

1. Mr. E'raz Fadli
Mr. E'raz Fadli
- Tuan blog yang rajin join segmen.kan? hehe
- Loading blog still oke .
- Nothing dah. sebab rasa blog dia dah sesuai :)

2. Fify Firdausi
Fify Firdausi
- First time masuk blog dia.simple jerk
- Perasan tak , orang dalam header pertama n kedua? sama kan? XD
- Background , loading , penggunaan font semua dah oke :)

3. // A N I S .

- Blog comel , simple , menarik dan kemas!
- Pengguna Blogskin kan? blog mmg ringan :)
- Just mybe scroll page lebarkan sikit. hik3

4. Ain Zuhairi
Dunia Ain
- First , jealous tengok header dia coz cantik!
- Second , cemburu dengan laptop dia tu T_T
- Loading , font , widget semua dh tersusun dengan kemas.

5. Ayesha Ramlee
Ayesha Ramlee
- Lagi blog comel.Background twinkle star :)
- Google Translate yg terapung tu macam mengganggu bagi pandangan nabila.
- Yang lain semua dah kemas

Salah Silap Harap dimaafkan nye , sebab terkadang nabila tak berapa pandai me-review.Tapi akan cuba yang terbaik!
nantikan blog review yang seterusnya oke?


Segmen : Limited Review (CLOSED)

Author : Nabila Medan Time : 2/28/2012 04:37:00 PM Total Comment : 46 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -


Assalammualaikum.
http://2.bp.blogspot.com/-qqroX_VmpTA/T0s9RqcY1QI/AAAAAAAADPE/G9h0ujnD410/s1600/limited.gif

Hyep Hyep Horeyy! nabila nak buat segmen ni.Ada yang sudi join ker? sobsob :\
Actually nabila saja nak buat segmen ni , saja nak review blog korang.Boleh? Teringin nak masuk? Baca cara nak sertai :

Syarat - Syarat Kelayakan :
1.Follow blog ini.
2.Buat Entri
→ Tajuk "Segmen Limited Review by Nabila"
→ Letak Banner Segmen dan Link kan semula
→ Tag 2 Orang Rakan dan inform mereka
→ Tarikh Tutup 28 Feb 2012 Jam 6 Petang
→ Publish entri korang
3.Sent link entri dibahagian komen
http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/  ←  tidak akan diterima

Kali ini nabila buat masa yang singkat je , sbb takut tak sempat nak review semua kan?
kalau ada masalah , mungkin tarikh akan dilanjutkan.

Siapa cepat , dia la yang dapat direview :)
Perlu mengikut semua syarat .

CLOSED!

27.2.12

#1 Blogshop | Jom Singgah Ke Greennnpanda Craft!

Author : Nabila Medan Time : 2/27/2012 07:56:00 PM Total Comment : 5 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
selamat malam untuk semua juga.Malam ini nabila nak memperkenal kan satu blogshop yang menyediakan hasil barangan felt craft.Blogshop ini mungkin baru didirikan.Greennnpanda Craft juga mempunyai Facebook fanpage dimana hasil felt craft akan dicapture dan dipamerkan di situ.

Sekiranya korang berminat,korang boleh usha blogshop atau fanpage Greennnpanda Craft , macam-macam felt craft yang dijual disana! Jom Shopping di Greennnpanda Craft!

Greennnpanda Craft
#Blogshop Greennnpanda Craft , tekan header.



p/s : owner nya ialah Nisa Azman ^^,

Study Hard | Revision

Author : Nabila Medan Time : 2/27/2012 03:49:00 PM Total Comment : 3 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
jawab dah? wajib okeyh , bagi yang beragama islam :)

Jadual Ujian Bulanan Hari Ini :
7:40 Pagi - 8:40 Pagi = Bahasa Melayu
8:50 Pagi - 9:50 Pagi = Bahasa Inggeris
10:00 Pagi - 10:15 Pagi = Rehat Time!!!
10:30 Pagi - 11:30 Pagi = Pendidikan Islam
12:00 Tgh/Hari - 1:00 Petang : Mathematics

Empat kertas dalam satu hari? biasa la tuh.Ujian bulanan kan? Soalan pun ciput-ciput jerk dulu.Semua 1 jam jerk. Serius gelabah time math , soalan susah-susah masa 1 jam? mmg gelabah la kan? Ujian sampai hari rabu je oke! 3 hari jerk.esok paper Perdagangan , Ekonomi Asas and Sejarah. "nabila,baca buku..baca buku"



saya kalau exam tak ada la jadi seperti ini :

26.2.12

#3 Blog Review Aishah Znl

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 05:17:00 PM Total Comment : 0 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum sayang sayang sekalian.
jawab dah?
Last Review Untuk Hari Ini.
Who?
Pretty Licious
Aishah Znl.
Blog ringan.Cuma entri cuba terhad kan 2-3 entri dalam satu page.Next,widget mybe boleh kemas kan sikit kan? Background dah oke , gadget peting pun dah ada.Itu je kot. Just perlu perbaiki dari segi kekemasan jerk.
nak tengok lagi?
http://simplygirlaishah.blogspot.com/

Tamat Lah Blog Review Untuk Minggu Ini.
Tahniah Bagi Yang Menang!
http://www.facebook.com/pages/NabilaMedan-Punye-blogspot/143633932407567


Contest Aku Suka Makan Coklat !!

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 04:42:00 PM Total Comment : 0 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



ChocolateLover!
Cadbury? Chocolate Handmade? Godiva? Toblerone? Snickers? Twix? Kinder Bueno? Mars? Snipper? KitKat? ferrero rocher? and more.

Sebab kenapa suka makan coklat?

1) Hantu Coklat menyeru padaku.
- Tahun lepas , azam nak lupe kan untuk makan coklat lagi.Tapi tak sampai sebulan,nafsu lebih kuat dari azam.TupTup jatuh jugak azam tahun baru :')

2) Hilangkan stress
- nabila jenis yang bile stress atau ada masalah nabila suka makan , sebab bile kita menguyah coklat yang semakin cair dalam mulut lagi sedap lagi pekat tu.Seolah-olah masalah kite ditelan bersama kemanisan coklat itu.

3) Tidak dapat melupakan kesetiaan pada kawan :')
- Coklat is my friend , dia manis , dia ada rupa yang cantik , kalau boleh hari-hari kite makan dia sebab dia sedap sangat.Dia selalu ada time kita stress , dia kata di boleh bagi byk khasiat pada kita.nak kenal ngan kawan kite? nama dia Cadbury :)


tag?
You , You and You Yooww! ;D



#2 Review Blog Hamizah Kefli

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 03:27:00 PM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.jawab jawab?
Petang ni nak sambung review.Boleh kan? Next Blog Is Nurul Hamizah's Blog.

Nurul Hamizah's blog
Guess What?
Background dia sama macam background kite! Fine batak -,-
Pink oke , Kau ada? hehe
Blog ringan loading pon still dalam keadaan yang baik.
Just mybe bunga jatuh-jatuh tu takpayah kot kan? Mybe je.
itu pendapat masing-masing kan? Mybe tu pendapat nabila.
Nak Tahu lagi? 

p/s : ada blogger yang ciplak code nabila again. Dia guna post title background and code lain. nabila rasa korang boleh teka siapa kan? Booo,sama dia ramai2.sebab tak ada pendirian hidup! tahu copycat jerk -,-
Huh,sabar ~ 
Harap korang tahu siapa betul , siapa salah.

#1 Review Blog Fatin Nur Aqillah

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 12:42:00 PM Total Comment : 2 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.Jawab tau?
Okeyh,tadi nabila ada buat teka-teki suka-suka kat facebook fanpage nabila.Siapa yang menang,nabila bakal review blog nye.Ingat tak ada orang yang nak join.Rupe-rupe nye ada jugak yang sudi jawab teka-teki tuh.
Kalau nak tahu teka-teki apa yang nabila kasi,boleh tengok kat fanpage nabila.

Jom Kita Bongkar Kamar Si Gadis Bertuah Minggu Ini.


Nama nya ialah Fatin Nur'Aqillah.favourite Food dia ialah "Laksa"! Samalah kite :P
Fatin mengguna blogskin kan? Blog memang ringan,loading pon cepat.
Mybe hanya perlu tambah Gadget Follower Join This Site.
Sebab button tumblr tu kadang kurang berfungsi.
Boleh Lihat Sini Kenapa Ia Kurang Berfungsi.
Dan Boleh Lihat Sini Jika Ingin Menambah Gadget Follower.

Yang Lain Semua Sudah Oke ;D

Congrat!
http://beautygirlpretty.blogspot.com/

p/s : nak menang jugak? kena selalu tahu update difanpage.nabila nak banyakkan buat teka-teki pulak bulan 3 ni :)

Blog Pilihan Mingguan #4

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 10:53:00 AM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
Minggu ni minggu terakhir bulan 2 kan?
Itu bermaksud blog pilihan mingguan telah tamat! makna nya , minggu depan dah tak ada.
Minggu depan mybe nabila akan buat dengan cara yang berlainan pulak.

shiema sufian.
Owner : Shiema Sufian , 9teen


Owner : nur syafira


Owner : Nur Liyana


Owner : Nurul Farhana Zolkeflei



Owner : Nliyate


Owner : Lieyana


Owner : Fariza Zulkifli

That's All.

Segmen | Review blog by Muna

Author : Nabila Medan Time : 2/26/2012 10:24:00 AM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Muna Rahimah

Tekan banner?
due 10/3/2012

Biodata :
Nama - Nurul Nabila
Nama Blogger : NabilaMedan
Umur : 16 Tahun
Mula Blogging : Januari 2011
Bersekolah di : SMK Meru
Suka Makan =3

Cepat Join!
Limit 50 Orang Sahaja!

25.2.12

Contest I Love Hijab by Nliyate

Author : Nabila Medan Time : 2/25/2012 06:03:00 PM Total Comment : 2 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Assalammualaikum pembuka bicara,
Untuk semua yang sedang membaca,

Contest I Love Hijab by Nliyate nama diberi,
Oleh Cik Empunya diri,
tarikh tutupnya telah dipanjangkan lagi,
kalau berminat tekan banner atau disini

Untuk kaum wanita sahaja syarat diberi,
untuk kaum lelaki? just want to say sori,
Abang2 jangan la kecik hati,
Meh doakan rezeki berpihak pada kami.

Soalan 1 : Kenapa korang bertudung ?
Kerana kami telah didik dari usia yang muda agar tidak mendedahkan aurat kepada orang yang bukan muhrim.Seperti Ustaz Azhar Idrus berkata "kaum wanita tidak diwajibkan untuk bertudung , tetapi mereka diwajibkan untuk menutup aurat" lebih kurang seperti itu.

Soalan 2 : Bertudung buat aktiviti korang terbatas tak ?
Sama sekali tidak , kerana berat tudung adalah lebih ringan daripada dosa yang akan kita tanggung sekiranya kita membuka aurat.Jadi fikirkan maksud disebalik kata-kata itu.hihi 

Doodle? Gambar?
100% buatan Malaysia & Nabila!

tag
http://arazua.blogspot.com/
http://greennnpanda88.blogspot.com/
dan
semua kaum wanita yang berminat!

1st Giveaway by Mizs Azney @ Azney Cute Craft

Author : Nabila Medan Time : 2/25/2012 10:20:00 AM Total Comment : 2 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Mizs Azney

Click gambar di atas?
tag?
You , You and You
oke?

24.2.12

Contest I Love Being Awesome

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 07:26:00 PM Total Comment : 3 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Click banner?
due 29 February 2012

Join us?

Freebies : Illustration Image For Header

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 07:22:00 PM Total Comment : 10 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Sumber : Google
Image : Transparent

Berkenan Usha la eik :)









Nak Lagi? Next time nabila carikan lagi.Insya-Allah :')


segmen : WRFW ! (walk,review,follow,win)

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 06:53:00 PM Total Comment : 2 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?

Jom Naikkan Trafik Blog!

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 05:49:00 PM Total Comment : 16 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Click banner?
Rajin sungguh MakDara buat segmen kan? hehe

Blog ini mula ditubuhkan pada January 2011 dah setahun jugak la nabila berblogging . cepat betul masa berlalu.huhu.Saya memang gile segmen jadi jangan hairan kalau nabila join banyak segmen setiap hari oke? ;D

Tutup malam ni tau :)

Blogwalking & Promote!

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 05:31:00 PM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Nak join? klik gambar atas tu

Link entri yang mungkin menarik?
Mybe yang ini kot! Entri | Mereka Blogger Mereka Artis!

Join cepat2 tau!

Giveaway Bloglist Craft n Crochet

Author : Nabila Medan Time : 2/24/2012 03:06:00 PM Total Comment : 0 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Click banner?
Due 17 March 2012

Craft N Crochet

23.2.12

Segmen I Love Blogging

Author : Nabila Medan Time : 2/23/2012 02:14:00 PM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -



Click banner kawai di atas
due 29 March 2012


Nama Panggilan Anda : Nabila Or NabilaMedan
URL belog : http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
Negeri Kelahiran : Selangor
Warna Kesukaan : Biru 
tag
You and You dear :3


IntaNBerliaN's First Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 2/23/2012 11:41:00 AM Total Comment : 1 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...