31.10.12

Segmen : Siapa Blogger Bertuah By Nelly Dan Nabila

Author : Nabila Medan Time : 10/31/2012 09:11:00 PM Total Comment : 169 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Due date 12 Dec 2012
Segmen baru? Haha! Kali ni nabila buat berpartner dengan seorang blogger yang comel dan femes okay! Sis Nelly The Strange! Support kami berdua ye? :>

Syarat-syarat
- Buat entri yang bertajuk "Segmen : Siapa blogger bertuah by Nelly dan Nabila Medan ?"
- Follow blog Nelly The Strange dan Nabila Medan .
- Tampal banner yang telah disediakan oleh kami di entri tersebut dan link kan ke salah satu blog antara kami .
- Like fanpage kami :



- Tag kepada 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu .
- Akhir sekali , pastikan bagi link yang betul kepada Nelly dan Nabila di kotak komen . Pastikan beri link kepada kedua-dua blog !


Simple kan ? So , apa lagi ! Jom join ! 
Ada hadiah misteri dan menarik untuk blogger yang bertuah ! !


27.10.12

Sick :\

Author : Nabila Medan Time : 10/27/2012 11:56:00 AM Total Comment : 8 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


*takdapat nak online sangat sebab taksihat :\*

21.10.12

Review Blog!

Author : Nabila Medan Time : 10/21/2012 06:52:00 PM Total Comment : 9 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Selamat petang! Petang ni nabila nak buat review sikit. Jom tengok. Mana tahu ada blog yang korang suka , follow la ye :)

! ✿ opZZpinky ✿ !
! ✿ opZZpinky ✿ !

Apa yang nabila suka pasal blog ni ialah tema dan background dia.Tema blog tu nampak ala-ala pink gitu dan i love pink! Background dia comel dan cantik, dengan corak bunga-bunga kecil yang berwarna pink terserlah kecomelannya disitu. Bila masuk dalam blog ni, yang paling penting memang ringan. Loading memang laju. Header simple , nice and cute too.Sidebar dia pun tersusun rapi je. Semuanya okay :)

!✿✿♥ Aku gadis kesepian ✿✿♥!

Another blog.. Tema blog ni ungu. Blog ni pun comel jugak. Tuan blog takguna banyak gadget dekat sidebar. Jadi memang ringan sangat kalau masuk. Takpayah tunggu lama-lama. Header dia yang paling comel sebab doodle perempuan tu cute sangat woaah! Terjah blog ini okay :)

♀ Musical Xiao ☆
Musical Xiao

Blog seterusnya! Kalau masuk blog ni sure happy punya sebab background dia warna-warni dan tak menyakitkan mata sebabnya dia guna warna-warna yang lembut. Blog ni pun agak ringan juga sebab nabila takperlu tunggu lama sangat untuk loading. Gadget di bahagian sidebar pun kemas. Complete okay :)

RandomGirl ღ
RandomGirl

Last blog! blog seorang gadis lagi. Blog yang sangat simple, kemas dan cantik. Header nya paling comel okay. Background nya okay tapi mybe kalau pakai corak-corak kecik lagi sesuai dengan header sebab dekat header dah ada corak bunga kan. Just bagi pendapat. Yang lain semua okay :)

Berakhirlah sudah review untuk hari ini! Selamat petang :)

Woahh! Ohsem Kot Buka Facebook Guna Ni ;'D

Author : Nabila Medan Time : 10/21/2012 05:17:00 PM Total Comment : 6 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Hai! Sejak hari rabu hari tu facebook nabila ada problem. Taktahu la kenapa. Mungkin sebab internet lambat kot. Notification tak keluar pun. Sedih okay sebab selalu kalau online dah terbiasa tengok notification dulu.. Bila takboleh tengok , huh! Semalam godek punya godek nabila dapat buka facebook gune satu benda ni. Okay jugaklah sebab besar , jelas yang paling penting notofication tu ada! Haaa!


Besarkan? nabila pun taktahu link yang nabila gune tu bahaya atau tak. Nabila cuma buka sekejap untuk tengok notification je. Best best. Haha :P

Nak Try?
Cer Tekan http://m.facebook.com/

*Link tu bahaya tak? harap taklah kan? :)*

Jom Like http://facebook.com/profile.php?id=143633932407567

20.10.12

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY

Author : Nabila Medan Time : 10/20/2012 07:23:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY
TAMAT 2 NOV 2012
TEKAN BANNER OKAY!

SPONSOR BY


19.10.12

Segmen: Follow Sampai Meletup

Author : Nabila Medan Time : 10/19/2012 11:31:00 PM Total Comment : 33 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Tekan Banner Yew!!

Bukti Dah Follow?
 


Jumlah Follower Sekarang? -
(4508)

Target Follower? -
4747. Nice right? :P

Pilihan Hadiah? -
LOMO lah. Haha :P

Jom Join Giveaway Salam Ukhuwah !

Author : Nabila Medan Time : 10/19/2012 04:29:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Jom Join Giveaway Salam Ukhuwah !
Tamat 21 Okt 2012
Tekan Banner Untuk Join Yew!!

Sponsor?
(Page)
https://www.facebook.com/SalamUkhuwah
http://www.facebook.com/aula.shop
https://www.facebook.com/bffcraft
https://www.facebook.com/pages/Kedai-Online-Si-Pengembara/462980427076207
https://www.facebook.com/AlynnNyzaaPunyerBlog
https://www.facebook.com/noonabagshoppe
https://www.facebook.com/pages/Garage-Sales/143958099053472

(Blog)
http://atikaahmadiah.blogspot.com/
http://bffcraft.blogspot.com/
http://www.e-sipengembara.blogspot.com/
http://alynnnyzaa.blogspot.com/
http://letopkeypad.blogspot.com/
http://kusujud.blogspot.com/



Gieyana Giveaway ~Saya Mahu!

Author : Nabila Medan Time : 10/19/2012 04:19:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Gieyana Giveaway ~Saya Mahu!
Tamat 19 Okt 2012
Tekan Banner Yew!!

Saya mahu menang dalam giveaway ini kerana saya berharap agar dapat memiliki , menggunakan dan mencuba oil perfume dari body shop ini.Kalau kalau ada rezeki bolehlah saya gunakan ketika bersiar-siar. Hewhew. Semoga ada tuah dan rezeki saya dalam giveaway ini .. Amin.

18.10.12

CONTEST : Berapa tahun sudah?

Author : Nabila Medan Time : 10/18/2012 10:25:00 PM Total Comment : 7 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

CONTEST : Berapa tahun sudah?
Tamat 19 Okt 2012
Tekan Banner Untuk Join

Jawapan -
Setahun
*kot* haha :P

17.10.12

1st Giveaway by Makcik Superman

Author : Nabila Medan Time : 10/17/2012 06:13:00 PM Total Comment : 7 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

1st Giveaway by Makcik Superman
Tekan Banner Untuk Join

Para Sponsor
http://www.facebook.com/noonabagshoppe
http://www.facebook.com/pages/Supermanpunyablogspot/222581911170872
http://www.facebook.com/pages/Dees-Closet-Shop/397552243601955
http://deeclosetshop.blogspot.com/

Eca Year End Giveaway #1.

Author : Nabila Medan Time : 10/17/2012 04:49:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang



15.10.12

GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera

Author : Nabila Medan Time : 10/15/2012 10:26:00 PM Total Comment : 6 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

GIVEAWAY : Love Collection by Jaja Sutera
Tekan Banner Untuk Join
Tamat 15 Dec 2012

Tag
http://khairunnisa3020.blogspot.com/
http://mujadafewa.blogspot.com/
http://ctrie.blogspot.com/

Hadiahnya Superb! Lebih Dari RM100!!
  

 

Saya Suka Dress! 1st Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 10/15/2012 04:52:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Saya Suka Dress! 1st Giveaway
Tekan Banner Untuk Join
Tamat 21 Okt 2012

Hadiah -
1. A long Dress + Shawl + Accesories + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!
2. A Dress + Shawl + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!
3. A Dress + Accesories + voucher discount utk shopping di Saya Suka Dress!

Tag
http://ftndiana.blogspot.com/
http://misszberceloteh.blogspot.com/
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/

Freebies : Font-Font Comel Part 3

Author : Nabila Medan Time : 10/15/2012 03:14:00 PM Total Comment : 12 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

25 Font Menarik Dan Comel!

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

[Download Here]

Segmen : Cik Misya Nak Follow!

Author : Nabila Medan Time : 10/15/2012 02:33:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen : Cik Misya Nak Follow!
Tekan Banner Untuk Join
Tamat 15 Okt 2012
Jumlah Follower - 4465

Kenapa nak follower ramai? Sebab mungkin boleh tambahkan jumlah reader dalam blog ini juga *mungkin* haha :P

Segmen Blogwalking By Ieyza Afieyna

Author : Nabila Medan Time : 10/15/2012 02:30:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen Blogwalking By Ieyza Afieyna
Tekan Banner Untuk Join
Tamat 30 Okt 2012

Tag
http://www.aimisyahirah.com/
http://sicomel06.blogspot.com/
http://mujadafewa.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...