30.11.12

Nabila Medan's Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 11/30/2012 04:20:00 PM Total Comment : 256 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


Alhamdulillah, dengan rasminya giveaway kedua nabila berlangsung bermula pada 23 Nov - 17 Dec 2012. Nabila Medan's Giveaway kali ini mendapat tajaan daripada 8 orang sponsor yang baik hati nak sponsor hadiah. Nabila berharap ada lah yang sudi join giveaway yang nabila anjurkan ini. 23 pemenang dicari dalam giveaway kali ini.

Syarat Penyertaan Nabila Medan's Giveaway
Blogger yang duduk di Malaysia sahaja. 
1.Follow blog nabila ini
2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta
- Banner giveaway dan linkkan ke sini
- Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3.Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog di kotak komen
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak

Follow Semua Blog Sponsor Nabila Medan's Giveaway
Like Page Dan Follow Twitter Semua Sponsor Nabila Medan's Giveaway
*jika tiada akaun facebook/twitter,abaikan bahagian ini. Jujur okay*
Hadiah-Hadiah Nabila Medan's Giveaway
Rilakumma Cute Keychain X 3 , Domokun Purse X 1 , Cute Note Pad X 2 , Rilakumma Wood Clip X 1 , 
1 Set Handmade Card X 1 , Topup RM30 X 1 , Topup RM5 X 2 , Topup RM5 X 1 , Topup RM10 X 3 , 
Cute Doodle X 4 , Topup RM5 X 2 , Topup RM20 X 1 , Topup RM20 X 1
Pemilihan Pemenang Untuk Nabila Medan's Giveaway
Cabutan bertuah dan Top refferal
Update Nabila Medan's Giveaway
 Pencarian Sponsor Ditutup 
 Para Sponsor Dibenarkan Untuk Join Bagi Memeriahkan Giveaway Ini 
 Tinggalkan link entri sekali sahaja! Nabila akan approve nanti 

28.11.12

Resepi Mudah Membuat Durian Crepe

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 08:34:00 PM Total Comment : 9 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Kalau sekarang ni tengah popular tentang makanan "durian crepe" ni kan? Nabila pun taktahu apa benda sebenarnya masa mula-mula dengar tu, sekarang dah tengok resepi dia dengan gambarnya baru tahu. Harhar. Nabila amik resepi ni kat google je. Nak try buat, taktahu lagi. Haha

Bahan-Bahan
250gm tepung gandum
2 biji telur
500ml santan
1/2 sudu teh garam
Pewarna hijau

Filling/Bahan Inti
1 cawan Non Dairy Whipping Creme yang sudah dipukul kental
Isi Durian yg telah dilenyek

Cara-Cara
1.Campur semua bahan kemudian blender dan tapis.
2.Panaskan non-stik pan dengan api yang kecil.
3.Tuang 1 senduk adunan dan ratakan hingga menjadi crepe. (tak perlu terbalikkan dan biarkan permukaan atas kering) Angkat dan biarkan sejuk.
4.Bentangkan sekeping crepe dan letakkan whipping cream ditengah-tengah,lapis dengan isi durian, tutup semula dengan whipping cream. 
5.Akhir sekali lipat dan simpan didalam peti sejuk.

google

Simple Giveaway - Pink Orange Shoppe

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 07:29:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Simple Giveaway - Pink Orange Shoppe
Tamat 26 Dec 2012
Tekan Banner

tag
http://www.aisyahhumaira.com/
http://alyajane.blogspot.com/
http://www.amercorner.com/

Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 07:06:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Contest My Blog Superb by Fatimah Azzarah
Click Banner

tag
http://lurun-niaraf.blogspot.com/
http://rawkkstylo.blogspot.com/

Hot and Super Giveaway by Fatimah Azzarah

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 06:45:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Hot and Super Giveaway by Fatimah Azzarah
Click Banner

tag
http://www.pinkizluv.com/
http://beehac.blogspot.com/

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 06:37:00 PM Total Comment : 0 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran
Tamat 1 Dec 2012
Click Banner

Dalam banyak-banyak entri yang nabila cari , lihat dan baca dekat blog Buasir Otak ni. Nabila berkenan dengan entri http://buasirotak.blogspot.com/2012/07/kisah-pereka-grafik-dulu-dan-sekarang.html . Kenapa? Bila baca rasa nak gelak ada, pelik ada , macam-macam ada. Memang setujulah, teknologi makin maju tapi hasilnya... takcukup memberangsangkan. Nabila takpandai nak bagi sebab sangat, korang bacalah entri tu sendiri. Harhar :P

GiveAway by La NIAR

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 06:25:00 PM Total Comment : 0 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

GiveAway by La NIAR
Tamat 10 Dec 2012
Click Banner!

Peplum Giveaway by Nadnod Azizan

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2012 06:21:00 PM Total Comment : 0 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Peplum Giveaway by Nadnod Azizan
Click Banner

26.11.12

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER

Author : Nabila Medan Time : 11/26/2012 11:15:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST DESEMBER AMERCORNER
TAMAT 30 NOV 2012
TEKAN BANNER DIATAS!

Banner Blog Baru ! Jom Letak Kat Sidebar . .

Author : Nabila Medan Time : 11/26/2012 09:50:00 PM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Tadi saja godek-godek photoshop, takada benda nak buat. Nabila tetiba terfikir dah lama tak tukar banner blog. Ye la blog kan dah banyak kali tukar kan. Jadi, nabila amik keputusan nak buat banner yang sama tema dgn blog sekarang ni. Memandangkan komputer tengah problem sekarang, taktahu apa masalah dia. Screen dia tukar jadi warna kuning. Pelikk betul. Nak tengok warna pun takjelas sangat. Guna code yang ada je laa.

Akhirnya siap jugak! Comel tak comel tak? Ahaakkss. Kalau comel, ambil la letak kat sidebar korang? Kalau takcomel pun ambil jugak okay? Haha. Kira ex-changed banner la. Siapa nak ex-changed komen kat ruang/entri ex-changed banner okay?

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo

Author : Nabila Medan Time : 11/26/2012 06:28:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo
Tamat 30 Nov 2012
Tekan banner!

Hadiahnya :-

Teruskan Usaha !

Tutorial : Unclickable Header

Author : Nabila Medan Time : 11/26/2012 03:07:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang
Okay, petang ni nabila saja nak buat tutorial ni. Mungkin ramai yang tahu, mungkin juga ada yang belum kan? Okay tutorial ni adalah bila korang tekan header nabila, dia akan direct balik ke blog nabila kan? Tapi kalau korang guna tutorial ni, orang takboleh tekan/klik header korang dan takboleh copy gambar header korang. Faham kan?
1.Blogger Dashboard > Layout > Click gadget header > Tick Behind title and description > Save
2.Seterusnya , Blogger Dashboard > Template > Customize > Advanced
3.Click Page Header Text Color > Choose transparent > Tekan Apply to Blog
All done :)

Dapat Special Gift Daripada Blogger!

Author : Nabila Medan Time : 11/26/2012 02:51:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Tadi godek-godek kat stats, tengok ada refferal dari blog dua orang blogger ni. Saja lah buka dan nak tengok. Bila buka je, wahhh! Terharu mak. Harhar. Diaorang berdua bagi gift kat nabila? Banner gift. Comel sangat. Thanks ye untuk adik Aina Sofea dan Syakira Suhaimi. Dekat entri diaorang ada lagi beberapa org blogger yang dapat gift macam nabila. Thanks sangat :3

From adik Aina
http://ainasofeadiary.blogspot.com/2012/11/special-gift.html

From Syakira
http://budakmulutsenget.blogspot.com/2012/11/its-for-you.html

25.11.12

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com

Author : Nabila Medan Time : 11/25/2012 07:38:00 PM Total Comment : 29 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Segmen Follow Dan Blogwalking Oleh Mialiana.com
Tamat 8 Disember 2012
Tekan Banner

Jumlah Followers Sekarang : 4841

Smile... Smile... Smile...

Yang nabila suka diblog kak mia , bila dia banyak update yang best-best! Selain tu, dia rajin buat segmen untuk blogger lain. Rajin buat free banner untuk followers dia. Rajin jugak blogwalking :)

Pencarian Bloglist Disember

Author : Nabila Medan Time : 11/25/2012 07:25:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Pencarian Bloglist Disember
Tamat 28 Nov 2012
Tekan Banner

23.11.12

Dapat Doodle Muslimah Comel Dari Monster Doodle!

Author : Nabila Medan Time : 11/23/2012 06:24:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Kalau korang tengok doodle kat bawah ni, comelkan? Bukan nabila yang buat, tu Monster Doodle aka MMR yang buat. Nabila ada join segmen dia hari tu, segmen terhad untuk 35 orang sahaja. Nasib baik sempat join! Dan doodle bawah ni telah menjadi milik nabila! Warna nya sama tema dengan blog kan? Thanks sangat. Pandai dia melukis.
Lagenda Budak Setan 2

PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA

Author : Nabila Medan Time : 11/23/2012 05:09:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

PENCARIAN 20 BLOGGER BERTUAH BY YANA
TAMAT 30 NOV 2012

TAG
http://izyanstory.blogspot.com/
http://www.aisyahhumaira.com/
www.fatindiana.com

Segmen Kenal-Kenal Bersama Aisyah Humaira'

Author : Nabila Medan Time : 11/23/2012 04:38:00 PM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen Kenal-Kenal Bersama Aisyah Humaira'
Tamat 24 Nov 2012

Panggil nabila je. Kalau nama penuh Nurul Nabila bt Medan. Nabila sekarang berusia 16 tahun, sekolah lagi.. Tahun depan masuk tingkatan lima, SPM kot! Harhar. Nabila berasal daripada Selangor. Nabila start berblog ni sejak tahun 2011 tapi mula aktif awal tahun 2012. Kira baru bersemangat nak berblog lah. Hewhew. Nabila rasa tu je kot. Hakhak. Siapa je la yang nak tahu pasal nabila kan? :P

22.11.12

Giveaway Terbaru Bakal Berlangsung Esok!

Author : Nabila Medan Time : 11/22/2012 05:51:00 PM Total Comment : 12 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Hello? sepanjang minggu ni nabila banyak update kat page nabila yang nabila akan langsungkan sebuah giveaway baru di blog picisan nabila ni. Giveaway tu akan bermula esok , 23 Nov sehingga 17 Dec 2012. Nabila harap adalah yang sudi support dan join giveaway nabila tu nanti ye?

Bila giveaway start dan bila tamat nya?
- 23 Nov 2012 - 17 Dec 2012

Ada sponsor? Berapa orang?
- Alhamdulillah ada yang sudi , 8 orang sponsor

Hadiah best-best tak?
- Insya-Allah best bagi nabila, best juga bagi korang

Berapa pemenang?
- Giveaway kali ni mencari 23 pemenang

Pemenang dipilih berdasarkan apa?
- Cabutan bertuah/random.org dan top refferal

Kena follow sponsor ke?
- Kena. Berterima kasihlah kat sponsor sebab sudi bagi hadiah kat korang kan? Jujurlah pada diri

Syarat banyak tak?
- Takada la banyak sangat

Macam mana nak jadi top refferal?
- Promote link entri awak okay?

Ada lagi soalan ke? Harhar. Jom meriahkan giveaway nabila esok! :)
Tolong tekan butang G + 1 yang ada kat bawah entri ni http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/11/i-phone-5-gadjet-pilihan.html. (Salah sorang sponsor)


Pageviews Dan Uniques Visitor Minggu Ini (15-21 Nov)

Author : Nabila Medan Time : 11/22/2012 05:06:00 PM Total Comment : 11 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Alhamdulillah, pageviews dan UV ada menaik sikit minggu ni. Takada lah sampai berjuta dan banyak macam korang punya. Tapi dah bersyukur jugak sebab naik.


21.11.12

Freebies : Code Template Denim (Original)

Author : Nabila Medan Time : 11/21/2012 10:45:00 PM Total Comment : 32 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Okay. Freebies ni nabila credit kepada adik Faqihah dan Hanis. Nabila dah minta izin kat adik qihah untuk buat freebies ni. Sebenarnya ramai yang tanya macam mana nak tukar ke template denim guna blogger interface kan? Template denim memang dah takada. Jadi, kalau korang rasa nak guna template denim, korang boleh guna code yang nabila bagi kat bawah ni okay? Yang bawah ni, original code denim template tanpa sebarang edit.

Cara Nak Guna?
1.Penting! Tolong backup/download atau simpan code lama korang , takut benda yang tak disangka berlaku kan?
2.Copy semua code yang nabila bagi kat bawah ni
3.Blogger Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
4.Buang/delete semua code yang ada kat situ
5.Kemudian, paste semua code dibawah ini
6.Preview, dan seterusnya jika takada sebarang error.. tekan save
7.Tekan "Keep Widget" kalau ada keluar warning okay?
Done!


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html expr:dir='data:blog.languageDirection' xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
  <head>
    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
    <b:skin><![CDATA[/*
-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name:     Denim
Designer: Darren Delaye
URL:      www.DarrenDelaye.com
Date:     11 Jul 2006
-----------------------------------------------
*/

/* Variable definitions
   ====================
 <Variable name="bgColor" description="Page Background Color"
           type="color" default="#efefef" value="#efefef">
 <Variable name="textColor" description="Text Color"
           type="color" default="#333333" value="#333333">
 <Variable name="linkColor" description="Link Color"
           type="color" default="#336699" value="#336699">

 <Variable name="headerBgColor" description="Page Header Background Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerTextColor" description="Page Header Text Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">
 <Variable name="headerCornersColor" description="Page Header Corners Color"
           type="color" default="transparent" value="transparent">

 <Variable name="mainBgColor" description="Main Background Color"
           type="color" default="#ffffff" value="#ffffff">
 <Variable name="borderColor" description="Border Color"
           type="color" default="#cccccc" value="#cccccc">
 <Variable name="dateHeaderColor" description="Date Header Color"
           type="color" default="#999999" value="#999999">

 <Variable name="sidebarTitleBgColor" description="Sidebar Title Background Color"
           type="color" default="#ffd595" value="#ffd595">
 <Variable name="sidebarTitleTextColor" description="Sidebar Title Text Color"
           type="color" default="#333333" value="#333333">

 <Variable name="bodyFont" description="Text Font"
           type="font" default="normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;" value="normal normal 100% Verdana, Arial, Sans-serif;">
 <Variable name="headerFont" description="Page Header Font"
           type="font" default="normal normal 210% Verdana, Arial, Sans-serif;" value="normal normal 210% Verdana, Arial, Sans-serif;">

   <Variable name="startSide" description="Start side in blog language"
             type="automatic" default="left" value="left">
   <Variable name="endSide" description="End side in blog language"
             type="automatic" default="right" value="right">
*/

body {
  background: $bgColor;
  margin: 0;
  padding: 0px;
  font: x-small Verdana, Arial;
  text-align: center;
  color: $textColor;
  font-size/* */:/**/small;
  font-size: /**/small;
}
a:link {
  color: $linkColor;
}
a:visited {
  color: $linkColor;
}
a img {
  border-width: 0;
}

#outer-wrapper {
  font: $bodyFont;
}

/* Header
----------------------------------------------- */
#header-wrapper {
  margin:0;
  padding: 0;
  background-color: $headerCornersColor;
  text-align: $startSide;
}

#header {
  width: 760px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  border: 1px solid $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;
}

h1.title {
  padding-top: 38px;
  margin: 0 14px .1em;
  line-height: 1.2em;
  font-size: 100%;
}

h1.title a, h1.title a:visited {
  color: $headerTextColor;
  text-decoration: none;
}

#header .description {
  display: block;
  margin: 0 14px;
  padding: 0 0 40px;
  line-height: 1.4em;
  font-size: 50%;
}
                                                           
/* Content
----------------------------------------------- */

.clear {
  clear: both;
}


#content-wrapper {
  width: 760px;
  margin: 0 auto;
  padding: 0 0 15px;
  text-align: $startSide;
  background-color: $mainBgColor;
  border: 1px solid $borderColor;
  border-top: 0;
}
#main-wrapper {
  margin-$startSide: 14px;
  width: 464px;
  float: $startSide;
  background-color: $mainBgColor;
  display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}
#sidebar-wrapper {
  margin-$endSide: 14px;
  width: 240px;
  float: $endSide;
  background-color: $mainBgColor;
  display: inline;       /* fix for doubling margin in IE */
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}

/* Headings
----------------------------------------------- */
h2, h3 {
  margin: 0;
}

/* Posts
----------------------------------------------- */
.date-header {
  margin: 1.5em 0 0;
  font-weight: normal;
  color: $dateHeaderColor;
  font-size: 100%;
}
.post {
  margin: 0 0 1.5em;
  padding-bottom: 1.5em;
}
.post-title {
  margin: 0;
  padding: 0;
  font-size: 125%;
  font-weight: bold;
  line-height: 1.1em;
}
.post-title a, .post-title a:visited, .post-title strong {
  text-decoration: none;
  color: $textColor;
  font-weight: bold;
}
.post div {
  margin: 0 0 .75em;
  line-height: 1.3em;
}

.post-footer {
  margin: -.25em 0 0;
  color: $textColor;
  font-size: 87%;
}

.post-footer .span {
  margin-$endSide: .3em;
}

.post img, table.tr-caption-container {
  padding: 4px;
  border: 1px solid $borderColor;
}
.tr-caption-container img {
  border: none;
  padding: 0;
}
.post blockquote {
  margin: 1em 20px;
}
.post blockquote p {
  margin: .75em 0;
}

/* Comments
----------------------------------------------- */
#comments h4 {
  margin: 1em 0;
  color: $dateHeaderColor;
}
#comments h4 strong {
  font-size: 110%;
}
#comments-block {
  margin: 1em 0 1.5em;
  line-height: 1.3em;
}
#comments-block dt {
  margin: .5em 0;
}
#comments-block dd {
  margin: .25em 0 0;
}
#comments-block dd.comment-footer {
  margin: -.25em 0 2em;
  line-height: 1.4em;
  font-size: 78%;
}
#comments-block dd p {
  margin: 0 0 .75em;
}

.deleted-comment {
  font-style:italic;
  color:gray;
}

.feed-links {
  clear: both;
  line-height: 2.5em;
}

#blog-pager-newer-link {
  float: $startSide;
 }

#blog-pager-older-link {
  float: $endSide;
 }

#blog-pager {
  text-align: center;
 }

/* Sidebar Content
----------------------------------------------- */
.sidebar h2 {
 margin: 1.6em 0 .5em;
 padding: 4px 5px;
 background-color: $sidebarTitleBgColor;
 font-size: 100%;
 color: $sidebarTitleTextColor;
}
                                                           
.sidebar ul {
  margin: 0;
  padding: 0;
  list-style: none;
}
.sidebar li {
  margin: 0;
  padding-top: 0;
  padding-$endSide: 0;
  padding-bottom: .5em;
  padding-$startSide: 15px;
  text-indent: -15px;
  line-height: 1.5em;
}
.sidebar {
  color: $textColor;
  line-height:1.3em;
}
.sidebar .widget {
  margin-bottom: 1em;
}

.sidebar .widget-content {
  margin: 0 5px;
}

/* Profile
----------------------------------------------- */
.profile-img {
  float: $startSide;
  margin-top: 0;
  margin-$endSide: 5px;
  margin-bottom: 5px;
  margin-$startSide: 0;
  padding: 4px;
  border: 1px solid $borderColor;
}

.profile-data {
  margin:0;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.1em;
  font-weight: bold;
  line-height: 1.6em;
  font-size: 78%;
}

.profile-datablock {
  margin:.5em 0 .5em;
}

.profile-textblock {
  margin: 0.5em 0;
  line-height: 1.6em;
}

                                                           
/* Footerbr /> ----------------------------------------------- */
#footer {
  clear: both;
  text-align: center;
  color: $textColor;
}

#footer .widget {
  margin:.5em;
  padding-top: 20px;
  font-size: 85%;
  line-height: 1.5em;
  text-align: $startSide;
}
]]></b:skin>
  </head>

  <body>
  <b:section class='navbar' id='navbar' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Navbar1' locked='true' title='Navbar' type='Navbar'/>
</b:section>

  <div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'>

    <!-- skip links for text browsers -->
    <span id='skiplinks' style='display:none;'>
      <a href='#main'>skip to main </a> |
      <a href='#sidebar'>skip to sidebar</a>
    </span>

    <div id='header-wrapper'>
      <b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Hanis fanfic (Header)' type='Header'/>
</b:section>
    </div>

    <div id='content-wrapper'>

      <div id='crosscol-wrapper' style='text-align:center'>
        <b:section class='crosscol' id='crosscol'/>
      </div>

      <div id='main-wrapper'>
        <b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>
</b:section>
      </div>

      <div id='sidebar-wrapper'>
        <b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>
<b:widget id='Followers1' locked='false' title='Followers' type='Followers'/>
<b:widget id='BlogArchive1' locked='false' title='Blog Archive' type='BlogArchive'/>
<b:widget id='Profile1' locked='false' title='About Me' type='Profile'/>
<b:widget id='Attribution1' locked='false' title='' type='Attribution'/>
</b:section>
      </div>

      <!-- spacer for skins that want sidebar and main to be the same height-->
      <div class='clear'>&#160;</div>

    </div> <!-- end content-wrapper -->

    <div id='footer-wrapper'>
      <b:section class='footer' id='footer'/>
    </div>

  </div></div> <!-- end outer-wrapper -->
  <b:include data='blog' name='google-analytics'/>
</body>
</html>

Freebies : Cute Icon Part 4

Author : Nabila Medan Time : 11/21/2012 08:40:00 PM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Suka? Ambillah ^_^

Tekan "right click" untuk copy url image atau save images

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...