31.12.12

Selamat Datang 2013!

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2012 10:02:00 PM Total Comment : 21 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam


Happy Blogging (^_^)


Segmen up follower dengan sepantas kilat II

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2012 09:59:00 PM Total Comment : 29 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Segmen up follower dengan sepantas kilat II
Click Banner

BELOM COBA, BELOM TAW !

Segmen : Terjah Tahun Baru AisyahHumaira'

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2012 02:43:00 PM Total Comment : 31 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen : Terjah Tahun Baru AisyahHumaira'
Tamat 30 Januari 2013

Hadiah :
Topup RM30 [Top Referral]
Review Blog + Bloglist Setahun [Penerjah Paling Banyak]
Bloglist Setahun [Peserta Bertuah]
Hadiah Misteri [Peserta Awal | Tengah | Akhir]

30.12.12

Saguhati Buat 3 Orang Top Komentar

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2012 11:10:00 PM Total Comment : 20 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Wah tajuk nak gah gitu. Haha. Sebenarnya nabila bagi saguhati ni suka-suka je. Saja nak memberikan? Nabila dah bagitahu kat mereka tiga orang yang bakal mendapat gift dari nabila ni.. Lagi satu, sebenarnya nabila ni jenis yang suka memborong benda-benda yang comel macam keychain semua tu. Bila dah beli, kebanyakkannya nabila takguna! Tersimpan je. Jadi, niat hati mahu bagi kat orang. Dan tetiba tergerak nak bagi kat Top 3 yang rajin komen kat blog nabila ni. Kenapa tiga je? Haish! Nabila ni takada la kayaa sangat cik oii. Haha. Cukuplah tiga tu. Saguhati ni pun kecil-kecil je, harap dapat terima la ye? Hehe. My Top Comentator


Terima kasih takterhingga kepada yang banyak tinggalkan jejak dan komen dekat blog buruk nabila ni. Tanpa korang, takada nabila disini *ceh ayat macam apa.haha ;p* Kepada sHaRiNa eLyaNa , dedeQ dE wIshEs dan Leeza dayasari email nama dan alamat kat nabilamedan@yahoo.com ye? Thank you :)
*Insya-Allah kalau ada rezeki bulan seterusnya ada gift juga. Insya-Allah*

Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2012 09:50:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir

Woowww! Comelkan banner tu? Tergoda lagi tertawan hati bila tengok. Rasa nak tekan-tekan je. Harhar. Korang cuba la tekan. Pemenang dia pun limited edition jugak! Terhad untuk 20 orang pemenang bertuah je. Agak-agak saya bertuah tak? Mungkin awak bertuah , cubalah join. Hehe. Tarikh tamat giveaway ini adalah pada 31 Disember 2012 iaitu esok! Join la cepat-cepat okay :)

Tutorial : Blockquote Hover Mine Version ll

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2012 08:16:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Live Preview Here

Yang ni ada orang request, dia tanya macam mana nak buat blockquote macam nabila.. Tulisan dia nanti bergerak sikit. Nabila takpasti la ada atau tutorial ini dekat blog lain, sebab yang ni nabila main buat je. Kalau nak cuba , ikut langkah dibawah

1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Ctrl + F , Search code .post blockquote p {
(Kalau sebelum ni dah ada buat tutorial untuk blockquote, tolong padam dulu code nya ye)
3.Copy code bawah ni dan paste atas code .post blockquote p {
blockquote{
border-top:2px solid #000;
border-bottom:2px solid #000;
background:#ddd;
-webkit-transition: 1.1s;
-moz-transition: 1.1s;
padding: 5px;
}
blockquote:hover{
padding-left:30px;
padding-right:30px;
-webkit-transition: 1.1s;
-moz-transition: 1.1s;
}
4.Preview dan save
*warna biru tu, tukar ikut suka korang*


Tutorial : Guna Google Web Font

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2012 02:25:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Apa itu google web font? Okay kalau korang rasa nak tukar font post title , sidebar title atau bahagian entri bagi nampak lebih lawa dengan menggunakan jenis-jenis font yang lain. Ikut tutorial ini.

Langkah 1
1.Pergi ke Google Web Fonts
2.Pilih font yang korang nak guna. Lepas itu, tekan Quick Use


3.Scroll ke bawah sikit. Copy code yang dia bagi. Pastikan standard


Langkah 2
1.Selesai langkah 1? Pergi Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code <head>
3.Copy Code Pertama *lihat gambar* dan paste kan di bawah code <head>
Contoh - 
<head>
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Elsie+Swash+Caps' rel='stylesheet' type='text/css'></link>
*yang warna biru tu pastikan korang letak kalau korang guna template denim dll*
4.Save

Langkah 3
Guna Google Web Font Untuk Entri
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code main-wrapper {
3.Copy Code Kedua *lihat gambar* dan paste dekat bawah code main-wrapper {
4.Preview & Save

Guna Google Web Font Untuk Sidebar
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code sidebar-wrapper {
3.Copy Code Kedua *lihat gambar* dan paste dekat bawah code sidebar-wrapper {
4.Preview & Save

Guna Google Web Font Untuk Post Title
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code post h3{
3.Copy Code Kedua *lihat gambar* dan paste dekat bawah code post h3{
4.Preview & Save

Guna Google Web Font Untuk Sidebar Title
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code sidebar h2 {
3.Copy Code Kedua *lihat gambar* dan paste dekat bawah code sidebar h2 {
4.Preview & Save

Harap korang faham la ye? Nabila dah sediakan code untuk korang tukar font dekat sidebar title, post title , sidebar dan entri dekat langkah 3. Sebab malas nak jawab kalau ada yang tanya. Hewhew ;p


29.12.12

Tutorial : Hide Navigation Mine Version

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 10:23:00 PM Total Comment : 12 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Live Preview Here

Please credit to me if you use this tutorial . No re-tutorial please. Thankyou

1.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript
2.Copy code bawah ni dan paste dekat HTML/Javascript
<style>
.hello{
width: 500px;
background: url(http://i.imgur.com/3xcNH.png);
top:0px;
left:-510px;
position: fixed;
top:100px;
text-align:center;
padding-top:10px;
padding-bottom:10px;
border: #e69fba 3px solid;
border-right: #e69fba 40px solid;
border-top-right-radius: 200px;
border-bottom-right-radius: 200px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
.hello:hover{
width: 500px;
left:-0px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
a.bye{
background:#e69fba ;
left:220px;
text-decoration:none;
color:#fff;
padding:5px;
font:12px arial;
margin-left:5px;
margin-right:5px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;
display:inline-block;
width:60px;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
a.bye:hover{background:#000;
color:#fff;
-webkit-transition:All 0.8s ease;
-moz-transition:All 0.8s ease;
-o-transition:All 0.8s ease;
}
</style>
<div class="hello">
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="bye" href="YOUR LINK">TITLE</a>
</div>
3.Tukar
Merah - ikut kesesuain blog korang ye
Biru - link korang
Ungu - Tajuk
4.Save

Tutorial : Tukar Jenis Dan Saiz Font Entri/Sidebar

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 10:05:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Langkah 1
Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget

Untuk Bahagian Entri
(a).Ikut langkah 1 diatas dan tekan Ctrl + F , search code #main-wrapper {
(b).Copy code bawah ni dan paste bawah code #main-wrapper {

Untuk Bahagian Sidebar
(a).Ikut langkah 1 diatas dan tekan Ctrl + F , search code #sidebar-wrapper {
(b).Copy code bawah ni dan paste bawah code #sidebar-wrapper {

Code
font: normal 12px Verdana;
Langkah 2
Preview dan Save

Merah - size font korang , boleh besarkan boleh kecilkan
Biru - nama font korang , boleh letak Arial dll

Tutorial : Simple Tab Menu

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 09:00:00 PM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Live Preview Here

<style>
.tabmenu1 {
text-align:center;
width:260px;
color:#333333
}
a.tabmenu {
cursor:vertical-text;
background: pink;
width:84px;
text-decoration:none;
color:#333333;
display:inline-block;
padding-top:10px;
padding-bottom:10px;
text-align:center;
font:12 georgia;
letter-spacing:2px;
-webkit-transition-duration:0.5s;
}
a.tabmenu:hover {
background: #000;
color:#fff;
-webkit-transition-duration:0.5s;
}
#menu img { max-width:260px;}
 </style>
<center><div class="tabmenu1">
<a class="tabmenu" onclick="document.getElementById('menu').innerHTML=document.getElementById('nav1').innerHTML" >TAJUK 1</a>
<a class="tabmenu" onclick="document.getElementById('menu').innerHTML=document.getElementById('nav2').innerHTML" >TAJUK 2</a>
<a class="tabmenu" onclick="document.getElementById('menu').innerHTML=document.getElementById('nav3').innerHTML" >TAJUK 3</a>
<div id="menu" style="width:260px;color:#333333;font:12px verdana;">
WELCOME
</div>
<div id="nav1" style="display: none;">
ISI 1
</div></div>
<div id="nav2" style="display: none;">
ISI 2
</div>
</div>
<div id="nav3" style="display: none;">
ISI 3
</div></div>

</div></div>
1.Edit dekat http://htmledit.squarefree.com/ .
2.Dah selesai edit , paste dekat HTML/Javascript
*Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript*
3.Pastikan bila korang dah paste jangan click 'Rich Text' sebab nanti dia takjadi
4.Nabila sarankan korang tukar code yang berwarna merah je. Kalau takpaham boleh tinggalkan komen.

Tutorial : Nagivation Bar Mine Version

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 08:30:00 PM Total Comment : 6 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Live Preview Here

Okay , tutorial ni ada yang dah lama request tapi nabila agak sibuk sikit. Jadi, nabila buatkan hari ni. Nagivation ni nabila pernah guna sebelum ni. If korang nak guna. Ikut langkah yang nabila sediakan ye.

1.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HMTL/Javascript
2.Copy code bawah ni dan paste dekat bahagian HTML/Javascript
<style>
.tingtong{
margin-right:-0px;
margin-left:-0px;
background: url(http://i.imgur.com/3xcNH.png);top:0px;
left:0px;
text-align:center;
padding-top:10px;
padding-bottom:10px;
border: #e69fba 3px solid;
}
a.blabla{
background:#e69fba ;
text-decoration:none;
color:#fff;
padding:5px;
font:12px arial;
margin-left:5px;
margin-right:5px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;
display:inline-block;
padding-right:10px;
padding-left:10px;
}

a.blabla:hover{background:#fff;
color:#000;
</style>
<br />
<div class="tingtong">
<a class="blabla" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="blabla" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="blabla" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="blabla" href="YOUR LINK">TITLE</a>
<a class="blabla" href="YOUR LINK">TITLE</a>

</div>
3.Tukar
Biru - Ikut kesesuaian korang
Merah - Link korang.. Link tutorial, freebies dll
Ungu - Tajuk

4.Save

Blog Berbaju Baru ^^,

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 05:42:00 PM Total Comment : 28 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


Hello? Hurmmm.. Haaaa... Huuuuu.. Macam mana dengan perubahan baru ni? Sebenarnya saja je nak tukar, walaupun idea takada. Tapi diri memaksa! Argghhh!! Memang tak terdaya nak melawan. Akhirnya , habis jahanam blog ni nabila kerja kan --"

Blog sebelum ni nampak simple dan nampak lebih matang sikit kan? Blog baru ni? Haihh! Nampak macam kebudak-budakkan pulak. Sehari dua lepas edit blog ni memang rasa lain macam sikit , sebab tiada lagi pink! Serius rasa lain. Sobsob. Takkan nak tukar lagi? Senarai blog customer ada lagi dekat senarai waiting list. Ishh. Takboleh jadi, terpaksalah terima. Haha.

Blog yang sekarang ni mungkin nampak lebih simple kan? Dan harap ringan lah macam selalu. Hehe. Benda-benda yang tergantung kat blog pun nabila dah delete. Dah tampal semuanya kat sidebar, takada la nampak sesak sangat. 

Okay itu je pun , bagi la komen dengan blog baru ni ye? Nak pergi siapkan tutorial yang blogger request pulak lepas ni. Malam nanti baru sambung edit blog orang. Korang komen tau? ;p

Tutorial : Pasang Widget Recent Comment

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 01:30:00 PM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


1.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript
2.Copy code bawah ni dan paste dekat bahagian HTML/Javascript
<style type="text/css">
.recent-comment{
margin-bottom:3px;
padding-bottom:2px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px
}
.recent-comment-ico{
height:26px;
width:26px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px;
float:left;
margin:2px 6px 0px 2px;
padding:2px
}
.recent-comment-body{
padding:3px;
font-size:11px
}
.recent-comment a,.recent-comment a:hover{
font-weight:bold;
font-weight:11px
}
</style>
<script src='http://javscript-code.googlecode.com/files/recentcommentavt.js' type='text/javascript'></script>
3.Save!

Senangkan? :)

Perhatian!! Pemenang Nabila Medan's Giveaway!

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2012 09:30:00 AM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Hello? Mana pemenang giveaway ni? Kenapa lambat sangat nak tebus hadiah korang? Haih. Tahu la hadiah tu takmahal sangat kan. Orang lain bukan main berebut nak hadiah tu, korang ? hurmm. Tolong ye? Kalau boleh secepatnya! Sebelum masuk tahun 2013. Sebab bila masuk tahun baru nanti nabila sibuk , para sponsor pun sibuk. Jangan nanti ngadu, takdapat hadiah pulak! Mohon sangat ye untuk semua pemenang giveaway.




28.12.12

Majlis Perkahwinan Apek Dan Leuniey (Gambar)

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2012 09:30:00 PM Total Comment : 6 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

apek dan leuniey

apek dan leuniey

leuniey

leuniey

leuniey

leuniey


Memang dua-dua nampak sama cantik dan sama padan. 
Semoga berkekalan sampai bila-bila. 
Amin :)
Gambar - Beautiful Nara

Tips Daripada En.Nuffnang Untuk Dapatkan CPUV/BE

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2012 10:00:00 AM Total Comment : 19 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Sebenarnya hari tu nabila ada hantar ticket dekat En.Nuffnang. Bukan main lama lagi nabila tunggu , ingatkan En.Nuffnang tendang/tak terima ticket yang nabila hantar. Bila nabila semak email , akhirnya! En.Nuffnang jawab pun ticket yang nabila hantar. Nabila hantar ticket ni sebab ikut tips yang blogger-blogger lain bagi. Hehe. Bukan main panjang lagi jawapan dia, dah la bahasa orang putih. Memang takpaham la kan , apa lagi.. Buka la google translate. Haha ;p

Soalan Nabila -
Hello Nuffie,I would ask what are the criteria to ensure my blog got CPUV? Thanks.

Jawapan Daripada En.Nuffnang -
(Bahasa Inggeris/Original)
Actually, you're referring to CPUV campaigns because Buffered Earning refers to the earning generated from ongoing campaigns. Now, in order for you to get a column for "Buffered Earning" in your "Earnings", you will first need to be selected by the advertisers to do CPUV campaigns for them. There are several factors that would determine your chances of being selected for CPUV campaigns. As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you're very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers' blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog's reach is suitable for their campaign or not. As such, we highly recommend for you to ensure that all your blogs' surveys are filled and updated from time to time. Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor's entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog's ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit. In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized. Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati's. For mCPUV ads, the selection of blogs is entirely dependent on the advertisers' requirements, and the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while. Hope this helps.

Jawapan Daripada En.Nuffnang -
(Bahasa Melayu/Dari Google Translate)
Sebenarnya, anda merujuk kepada CPUV kempen kerana Pendapatan Buffered merujuk kepada pendapatan yang dijana daripada kempen-kempen berterusan. Kini, dalam usaha untuk anda untuk mendapatkan ruang untuk "Buffered Pendapatan" dalam "Pendapatan" anda, pertama anda akan perlu dipilih oleh pengiklan untuk melakukan kempen CPUV untuk mereka. Terdapat beberapa faktor yang akan menentukan peluang anda untuk dipilih untuk kempen CPUV. Sebagai pengiklan sentiasa mempunyai sasaran untuk kempen mereka untuk menangani, mereka akan memilih blog dengan pembaca blog yang sesuai sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda jatuh ke dalam kategori itu, berehat memastikan bahawa anda sangat berkemungkinan akan dipilih oleh mereka. Ramai blogger yang tidak mengisi dalam kaji selidik blog mereka dengan betul mungkin mendapati diri mereka tidak menerima kempen iklan dari pengiklan kerap. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa kaji selidik itu sebenarnya membantu pengiklan tahu blog blogger yang lebih baik. Blogs didaftarkan tanpa kaji selidik yang siap sering diabaikan oleh pengiklan kerana mereka tidak tahu jika capaian blog anda adalah sesuai untuk kempen mereka atau tidak. Oleh itu, kami sangat mengesyorkan bagi anda untuk memastikan bahawa kaji selidik semua blog anda diisi dan dikemaskini dari masa ke semasa. Kebaikan penempatan iklan adalah penting dalam industri pengiklanan. Pengiklan membelanjakan wang yang banyak untuk reka bentuk iklan dan membeli ruang iklan. Mereka mahu untuk mendapatkan mesej mereka di seluruh kepada penonton sasaran mereka sebagai berkesan kerana mereka boleh. Ini yang berkata, mereka akan sentiasa membeli ruangan iklan yang dioptimumkan dan desirably diletakkan. Hanya memastikan bahawa unit iklan anda berada di tempat yang dimaksudkan mereka dan faktor ini akan berpuas hati di mata pengiklan. Satu unit Trade iklan sepatutnya menjadi elemen pertama sidebar dan bukan di tempat lain. Perkara yang sama juga untuk Leaderboard sebagai elemen pertama yang dilihat pada catatan pelawat ke laman web dan Large rectangle sejurus selepas blog post pertama anda. Sekiranya unit iklan blog anda tidak akan ditempatkan di penempatan ini, ia teruk akan menjejaskan keputusan pengiklan untuk mengiklankan blog anda kerana terdapat banyak blog lain di bawah rangkaian kami dengan sempurna penempatan unit iklan. Di samping itu, adanya unit iklan memainkan peranan yang penting untuk blogger untuk dipilih bagi kempen serta. Semua pengiklan kami membahagikan bajet mereka sekata merentasi semua 3 unit iklan kami, Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectangle apabila mereka mengiklankan dengan kami. Itu yang berkata, bajet akan terhad dan mungkin tidak dapat untuk menampung bahawa banyak blog untuk unit iklan tertentu. Jika blog anda mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, kemungkinan anda sedang dipilih untuk kempen akan sepenuhnya dimaksimumkan. Eksklusif Keahlian memainkan peranan dalam kempen iklan sebagai pengiklan kami cenderung untuk mengiklankan lanjut mengenai blog glitterati kerana ia adalah sebahagian daripada program ganjaran kami kepada blogger kami yang paling setia di rantau ini. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam bilangan yang lebih rendah berbanding kepada glitterati. Bagi iklan mCPUV, pemilihan blog adalah bergantung sepenuhnya kepada keperluan pengiklan, dan industri pengiklanan juga sangat bermusim, itu mungkin terdapat masa di mana terdapat tiada pengiklan yang mencari kumpulan tertentu blogger untuk sementara waktu. Harap ini membantu.


Dah baca dah? Panjang kan? Haha. Ayat yang nabila tebalkan tu kira tips yang boleh diguna pakai. Jom daftar Nuffnang! :)

27.12.12

Portfolio - Blog Design

Author : Nabila Medan Time : 12/27/2012 09:32:00 PM Total Comment : 20 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Alhamdulillah dapat juga siapkan design-design blog customer. Alhamdulillah juga sebab customer puas hati dengan hasil yang nabila buat! Cute tak? Haha. Kalau korang nak tengok lebih jelas dan dekat lagi , tekan link blog yang nabila bagi tu.

Cik Lyeen Cupcakes's Blog

Liyana Izzaty's Blog

Dayah Minomo's Blog

Ain Farzana's Blog


PortFolio Raudhah Shawl Store's Blog

Author : Nabila Medan Time : 12/27/2012 02:00:00 PM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

http://www.raudhahshawlstore.com/

Design yang ni nampak lebih simple dan matang sikit kan? Haha. Malas nak bebel panjang. Tengok je gambar bawah ni ye? Kalau nak tengok lebih jelas lagi pergi ke web Raudhah Shawl Store. Nak borong dekat sana pun boleh! Macam-macam ada, lawa , murah memang terbaik! :)



26.12.12

Pemenang Nabila Medan's Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 12/26/2012 08:30:00 PM Total Comment : 21 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Tarikh Akhir Untuk Tuntut Hadiah Masing-Masing
Pada 1 Januari 2013
*Jika pemenang gagal beri detail pada masa yg ditetapkan. Hadiah korang dikira burn*
Harap Maklum

Pemenang Random
Rilakumma Cute Keychain X 3
(Sponsor NabilaMedan)
http://tintamerah-travelog.blogspot.com/2012/12/nabila-medans-giveaway.html
http://nazlyizan.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/nabila-medans-giveaway.html

Domokun Purse X 1
(Sponsor NabilaMedan)
http://ggomdream.blogspot.com/2012/12/giveaway-nabila-medans-giveaway.html

Cute Note Pad X 2
(Sponsor NabilaMedan)
http://penabirusora.blogspot.com/2012/11/nabila-medan-giveaway.html
http://ain-fazlin.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Rilakumma Wood Clip X 1
(Sponsor NabilaMedan)
http://thestarwasborn.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

1 Set Handmade Card X 1
(Sponsor NabilaMedan)
http://lazymenaip.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Topup RM5 X 2
(Sponsor SHarina ELyana)
http://cikque90.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://nurulazieyan.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Topup RM5 X 1
(Sponsor Fatimah Azzarah)
http://azizmas.blogspot.com/2012/12/nabila-medan-giveaway.html

Topup RM10 X 3
(Sponsor Emas Putih)
http://princessaliessa.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://azminanordin.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://ekinanasha.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Cute Doodle X 4
(Sponsor Nabihah Ahmad)
http://supermonitor99.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://myysara.blogspot.com/2012/12/nabila-medans-giveaway.html *blog not found
http://silenceprovince.blogspot.com/2012/12/nabila-medan-giveaway.html
http://mikkofallenangel.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway-23-nov-2012-17.html

Topup RM5 X 2
(Sponsor Ordinarygurl Sue)
http://saranghaezaujiku.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html
http://azizmas.blogspot.com/2012/12/nabila-medan-giveaway.html

Topup RM20 X 1
(Sponsor Sheila Eiman)
http://aidadamiastory.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Topup RM20 X 1
(Sponsor Fatin Halid)
http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

Top Refferal
Topup RM30 X 1
(Sponsor Si Pipi Merah)
http://nurikhmaindan.blogspot.com/2012/11/nabila-medans-giveaway.html

      Alert!!
  • Para pemenang yang menang hadiah daripada sponsor diminta bagi detail kepada sponsor masing-masing!
  • Pemenang yang menang hadiah daripada nabila sendiri. Tolong bagi detail seperti nama , alamat , link penyertaan korang beserta hadiah yang korang menang ke email nabila nabilamedan@yahoo.com

25.12.12

Pemenang Segmen Siapa Blogger Bertuah By Nelly Dan Nabila?

Author : Nabila Medan Time : 12/25/2012 08:45:00 PM Total Comment : 19 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Masa yang ditunggu-tunggu untuk semua yang sertai Segmen Siapa Blogger Bertuah By Nelly Dan Nabila! Maaf sebab lambat sikit umumkan 5 orang yang bertuah ini. Tiada alasan pilih kasih. Kami pilih berdasarkan random/cabutan bertuah. Bagi yang tidak berjaya dipilih jangan sedih okay?

Saguhati ( 3 Orang) Dari Nabila
nabilamedan@yahoo.com
http://ceritetieyra.blogspot.com/2012/10/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html
http://nurain-syahirah.blogspot.com/2012/10/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html
http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2012/10/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

Hadiah ( 2 Orang) Dari Nelly
nellythestrange@gmail.com
http://ceritasinia.blogspot.com/2012/11/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html
http://marsyazhar.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

Pada para pemenang tolong bagi detail seperti nama , alamat , link penyertaan korang , nombor telefon dekat email yang nabila dah nyatakan diatas itu. Sekiranya korang menang daripada nabila , email pada nabila. Dan jika menang hadiah daripada Nelly , emailkan detail kepada Nelly okay? 

Contest : Top Referer Get RM100 Topup!

Author : Nabila Medan Time : 12/25/2012 11:10:00 AM Total Comment : 7 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Free TopUp!
Contest : Top Referer Get RM100 Topup!
By The Bloggeria

Click Banner!
Jom rebut peluang ini.

24.12.12

Nuffnang - 14 CPC Disember Lagi!

Author : Nabila Medan Time : 12/24/2012 10:35:00 PM Total Comment : 10 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Alhamdulillah rezeki lagi. Macam sebelum ni nabila cakap , nak dapat nak BE memang susah bagi nabila yang taktahu macam mana nak dapat. Harhar. Walau bagaimanapun, CPC tetap mesra alam dekat nabila. Hewhew. Yang terbaru , ada 14 CPC yang diberi oleh nuffnang. Terima kasih En.Nuffnang! Sayang awak! Haha


Terima Kasih En.Nuffnang!

Segmen Blogwalking Akhir Tahun 2012

Author : Nabila Medan Time : 12/24/2012 11:19:00 AM Total Comment : 96 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang




1.Follow blog nabila
2.Click Here and Here *please jujur?*
3.Buat entri
Title Segmen Blogwalking Akhir Tahun 2012
Letak banner dan linkkan kesini semula
Tag 2 orang rakan anda
4.Tinggalkan link entri korang kat komen
5.10 orang blogger bertuah akan dipilih!

Senangkan? Harap ada yang sudi join.
Tarikh tutup 29 Disember 2012


23.12.12

Peserta Blogwalking Akhir Tahun 2012

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2012 10:48:00 PM Total Comment : 14 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam
       Update
  • Check elok-elok link penyertaan korang ada ke tidak ye?
  • Jangan lupa blogwalking ke semua link penyertaan dibawah ni!! Kata nak blogwalking kan?
  • Update akhir 29Disember 2012
  1. http://www.opzzpinky.my/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  2. http://ihzaa-aulya.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  3. http://hannabthasri.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  4. http://pelengkaprusukiri.blogspot.com/2012/12/title-segmen-blogwalking-akhir-tahun.html
  5. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  6. http://smoothieesgottafly.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  7. http://dairihatiyana.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  8. http://selamanya-dihati-ku.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  9. http://haziqahbieber.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  10. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  11. http://mymymushie.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  12. http://sicomel06.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  13. http://iehahfarihah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  14. http://nuhassecret.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  15. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  16. http://deayeon.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  17. http://www.sheeraya.my/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  18. http://mybeautifulrainbowlife.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  19. http://myzamichiko.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  20. http://ladyfirm.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  21. http://syiffaroxy.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  22. http://sitabuancomot.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  23. http://polovin-mylife.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  24. http://greenpearljj.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  25. http://nuratiqahnajihah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  26. http://ceritasajasukasuki.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  27. http://k-saiyidah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  28. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  29. http://nut9236.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  30. http://nurin-aqilah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  31. http://systaahoneebunny.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  32. http://bulatitucomell.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  33. http://babyriiristory.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  34. http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  35. http://farsyawidodo.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  36. http://ruzqil31.blogspot.com/2012/12/title-segmen-blogwalking-akhir-tahun.html
  37. http://www.syuhadasalleh.my/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  38. http://hamtarosyepunye.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  39. http://bintuamri.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  40. http://alkhawarizminadiah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  41. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/2012/12/title-segmen-blogwalking-akhir-tahun.html
  42. http://nuurfarhani96-herheart.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  43. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  44. http://cuty-petuty.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  45. http://www.cikfie.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  46. http://dairisally.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012-by.html
  47. http://sehahlifes.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  48. http://p-standsforpenguin.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  49. http://syazwiyah93.blogspot.com/2012/12/blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  50. http://stilovkatahatistilovastrid.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  51. http://kipassusahrosak.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  52. http://alia-nuralia.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  53. http://haziqahkhadri.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  54. http://pinkylady687.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  55. http://liyanasyafiqah98.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  56. http://p-standsforpenguin.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  57. http://capturethestory.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  58. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/12/segmenblogwalking-akhir-tahun-2012.html
  59. http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  60. http://gadismerahjingga.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  61. http://eikorina.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  62. http://jarikudiy.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  63. http://amalinabulat.blogspot.com/2012/12/77-times-segmen-blogwalking-akhir-tahun.html
  64. http://inasazali.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  65. http://fakhruru.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  66. http://sibloggermuslimah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  67. http://www.nurulakmal-enigma.blogspot.co.uk/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  68. http://amirulamil.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  69. http://maryamsoffiyah.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  70. http://atieratyra.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  71. http://www.mohdnoorshawal.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  72. http://smilesokmo-687.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  73. http://amarrazali.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  74. http://shahiraheyrah.blogspot.com/2012/12/blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  75. http://nrthrhbzz.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  76. http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  77. http://cikzaniff.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  78. http://afwannina.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  79. http://blueyarns.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  80. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  81. http://itsnanastory.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012.html
  82. http://captaindybo.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun.html
  83. http://awesomejournallife.blogspot.com/2012/12/segmen-blogwalking-akhir-tahun-2012_28.html

Saya Nak Hadiah!!

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2012 10:10:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Siapa yang ada join Birthday Giveaway by SHarina ELyana? Korang boleh join benda ni sekali!! Mencari 10 orang pemenang bertuah. Kalau nabila bertuah , nabila teringin di review oleh Apit. Haha. Kalau bertuah la. Kahkah.

Nak join?
CLICK HERE

22.12.12

Segmen Up Traffik Akhir Tahun Dari NabilaMedan?

Author : Nabila Medan Time : 12/22/2012 11:15:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Okay update laju malam ni. Cuma nak tahu dari mana korang tahu Segmen Up Traffik Akhir Tahun ni?? Sebenarnya tu segmen 2011. Tahun lepas punya. Serius terkejut bila dapat komen dan link yang nak join segmen tu. Haihh. Mungkin korang tersalah pandang kot. Kalau tengok tarikh tutupnya "30/12/2011". Mana yang ada join tu maaf la ye. Hewhew

Update Pemenang Giveaway/Segmen!!
Pemenang akan diumumkan minggu hadapan. Suka tak? Maaf sebab lambat , maklumlah budak sekolah kan? Sibuk sikit dengan persiapan persekolahan! Stay Tuned!!

20.12.12

Update Blog Review

Author : Nabila Medan Time : 12/20/2012 09:00:00 AM Total Comment : 22 Label :




Assalammualaikum semua! Okay pagi ni nabila nak update pasal blog review pulak. Dah lama nabila tak review kan? Blog korang nabila review tak? Pada yang tinggalkan link untuk entri hari tu. Jangan risau! Nabila pasti akan review blog korang semua. Cuma nabila akan postpone. Nabila nak selesaikan entri dan update-update giveaway & segmen dulu. Lepas tu baru nabila mula review balik. Setakat ni ada beberapa blog dah siap review tapi masih dalam draft lagi. Hikhik. Harap sabar okay? :)

19.12.12

Review Blog Izzah Liyana

Author : Nabila Medan Time : 12/19/2012 09:00:00 AM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang 
 
 
 

      Izzah Liyana 
  • Blog yang superb simple , tema yang sangat biasa-biasa saja tapi tetap menyerlah.
  • Header yang simple ditambah dengan background yang digunakan menceriakan header dia.
  • Loading blog yang memang ringan sangat-sangat dan laju. Takperlu tunggu lama-lama untuk masuk blog dia.
  • Sidebar memang bersih dari debu. Ahakss. Sidebar dia memang kemas dan teratur. Takguna terlalu banyak widget.
  • Penggunaan font dibahagian entri dan sidebar yang sesuai dan jelas untuk dibaca.
  • Keseluruhannya memang terbaik!

Oh ya , sebelum nabila lupa.. Izzah Liyana sedang menganjurkan sebuah giveaway yang kira awesome bersama-sama partner nya! Giveaway tersebut akan tamat pada 31 Disember 2012. Pelbagai hadiah yang di sediakan yang pastinya , semua hadiah yang disediakan tersangatlah best dan pasti menarik minat korang semua! Kalau nak join , sila la baca dahulu syarat-syarat yang disediakan. Barulah ada berkat nak menang kan kan? Hewhew. Jemput terjah! 2012 GiveawayBy Izzahlt & Iraarina

18.12.12

Semarakkan bahang AJL27 di Melaka, 23 Disember ini!

Author : Nabila Medan Time : 12/18/2012 06:05:00 PM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


Mini konsert, bergambar bersama artis dan hadiah menarik menanti anda di 
Jelajah AJL27 Melaka pada 23 Dis ini!

Jelajah Anugerah Juara Lagu ke-27
Penampilan dan persembahan istimewa 
Azlan & The Typewriter | Amir Jahari | One Nation Emcees dan Jimmy Palikat
Stacy | Black & RJ | Hazama | Mojo
Sabtu, 23 DISEMBER, 2 PETANG di MELAKA MALL, bandaraya bersejarah, MELAKA


IMAGE CREDIT FROM HERE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...