29.7.13

Mega Aidilfitri Share & Win (Giveaway) By NabilaMedan!

Author : Nabila Medan Time : 7/29/2013 09:35:00 PM Total Comment : 2 Label :


Assalamualaikum. Nampak? Okay, hari tu ada yang tanya.. Kenapa nab asyik buat giveaway besar-besar dekat blog je. Dia takada blog, tapi nak join. Hari ni nab cuba lah buat giveaway yang takberapa besar, tapi bajet besar! Haha. Kenapa? Tengok tajuk! "Mega" Aduhhh, bunyi macam besar sangat je giveaway ni kan? Haha. Tapi nab cubalah buat yang terbaik untuk share & win ini. Sesiapa yang nak menang kaftan dan blouse dari Jubah & Kaftan Mizna. Korang memang kena join! Kalau sambutan menggalakan nab sendiri akan tambah hadiah , mungkin shawl mungkun tudung? Tengok pada keadaan.



28.7.13

Popia Nestum Menjadi! Mudah Je! Jom Try!!

Author : Nabila Medan Time : 7/28/2013 04:02:00 PM Total Comment : 9 Label :

Assalamualaikum.
Selamat hujung minggu semua. Ingat tak entri tentang resepi popia nestum yang pernah nab publish hari tu? Klik sini. Siapa yang dah cuba? Macam mana? Menjadi tak? Hehe. Nab dah cuba dah! Memang menjadi, takmakan masa berjam-jam pun nak siapkan popia nestum ni. Semalam nab cuba buat satu bekas dulu, bila dah berbuka.. Masing-masing merasa popia nestum tu. Makin lama makin sikit, lepas terawih sambung makan lagi. Terus habis! Laku kan? Haha. Kalau korang letak gula dengan nestum tu bagi lebih mesti lagi sedap, sebab manis. Tadi, buat lagi separuh, baki kulit popia semalam, dapat satu balang. Memang taksempat nak buat raya. Kena beli bahannya lagi, buat lagi minggu depan. Hukhuk.

Tips Menggulung
Nab tahu mesti susah nak gulung kulit popia tu kan? Nab cadangkan korang guna lidi masa nak gulung, lidi sate tu ye

Nampak tak? Hasil nab sendiri okay.
Berterabur dapur! Biasalah bila anak dara buat kerja. Hikss :p

27.7.13

Senarai Blogger Kacak & Cantik

Author : Nabila Medan Time : 7/27/2013 08:30:00 PM Total Comment : 15 Label :

Assalamualaikum. Hai.. Tajuk entri lain macam sikit kan? Nak bodek ke apa tu? Kuikui. Okay, ni adalah senarai peserta yang join segmen kad raya. Alhamdulillah baru bermula semalam, jumlah penyertaan dah sampai 100+ orang. Sangat terharu okay! Insya-Allah jumlah kad raya/hadiah akan bertambah. Agak-agak ada yang baik hati dan suka rela nak bagi hadiah ke kad raya ke? Secara ikhlas? Hekhek. Banyak songeh! Haha. Okay, semak link blog masing-masing ya. Bagitahu kalau link blog korang takada atau ada yang terdouble-link. Nak join? Tekan Sini!


  1. http://amirahamer.blogspot.com/
  2. http://rawkkstylo.blogspot.com/
  3. http://nabilaizzati17.blogspot.com/
  4. http://aliyatralala.blogspot.com/
  5. http://justasimplediary.blogspot.com/
  6. http://nasuhanass.blogspot.com/
  7. http://ynarazali.blogspot.com/
  8. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/
  9. http://ninakaryana.blogspot.com/
  10. www.cikfie.com
  11. http://ninakaryana.blogspot.com/
  12. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/
  13. http://nurin-aqilah.blogspot.com/
  14. http://gurlgemini.blogspot.com
  15. http://mydreamhigh123.blogspot.com
  16. http://shalmilanadya.blogspot.com/
  17. http://www.akubahrain.com/
  18. http://adramycien.blogspot.com
  19. http://quraistory.blogspot.com/
  20. http://mamamamy.blogspot.com
  21. http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com
  22. www.paly.my
  23. http://coretanpencariketenangan.blogspot.com/
  24. http://www.mimbarhatiku.blogspot.com/
  25. http://fakhruru.blogspot.com
  26. http://nurillahiblogspotcom.blogspot.com/
  27. http://iamkpopperss.blogspot.com/
  28. http://sayamisha.blogspot.com/
  29. http://darlieyana.blogspot.com
  30. http://tampawan.blogspot.com
  31. http://asnawihassim88.blogspot.com/
  32. http://zakieazid.blogspot.com
  33. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/
  34. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/
  35. http://rajafarah94.blogspot.com/
  36. http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com
  37. http://cahayashakira.blogspot.com
  38. http://hanazaty.blogspot.com/
  39. http://mia-udax.blogspot.com/
  40. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com
  41. http://kisahsidairy.blogspot.com
  42. http://nadiyadin.blogspot.com
  43. http://thisisourlove-story.blogspot.com
  44. http://xeerazara.blogspot.com
  45. http://cahayasirius.blogspot.com/
  46. http://missnienapunyakisah.blogspot.com
  47. http://syazwanieafandi.blogspot.com/
  48. http://ayzaadlyana.blogspot.com/
  49. www.iuzira.com
  50. http://missnienapunyakisah.blogspot.com
  51. www.opzzpinky.my
  52. http://sicomotizati.blogspot.com/
  53. http://eryati.blogspot.com
  54. http://mamadarwiish.blogspot.com/
  55. http://kauhadirkanpelangi.blogspot.com
  56. http://ceriteraaquengkau.blogspot.com/
  57. Http://cerewetsentiasa.blogspot.com
  58. http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.com/
  59. http://munirah-serupasama.blogspot.com/2013/07/segmen-kad-raya-nabilamedan-cuma-perlu.html
  60. http://twentysep.blogspot.com/
  61. http://awekbananana.blogspot.com/
  62. http://aimifarzanabloggie.blogspot.com/
  63. http://littleladyandhers.blogspot.com/
  64. http://neynaproperty.blogspot.com/
  65. http://isyahsazalee.blogspot.com/
  66. http://blogsyaniz.blogspot.com/
  67. http://loveneverdeadth.blogspot.com/
  68. www.ainahanani.my
  69. http://teenagersareawesome.blogspot.com/
  70. http://hanisahishamuddin.blogspot.com/
  71. http://www.ainasofea.com/
  72. http://littlekhalifah.blogspot.com
  73. http://muhamadnazri15.blogspot.com/
  74. http://myraalies.blogspot.com
  75. http://arnilala.blogspot.com/
  76. http://sharifahamarina.blogspot.com/
  77. http://storybudakfanty.blogspot.com
  78. http://itsmeifah.blogspot.com
  79. www.nurainsyahirah.my
  80. http://alia-ali-ahmad.blogspot.com/
  81. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/
  82. http://superpapaya.blogspot.com
  83. http://jomkitamengundi.blogspot.com/
  84. http://adudupurple.blogspot.com/
  85. http://faraathira.blogspot.com
  86. http://zulicha.blogspot.com
  87. http://ramaramacomel87.blogspot.com
  88. www.ladyainaa.com
  89. http://tieysmilez.blogspot.com/
  90. http://husnazahidi.blogspot.com/
  91. http://ashirashida.blogspot.com
  92. http://the-dreammiracle.blogspot.com/
  93. http://babyriiristory.blogspot.com/
  94. http://inlove-wanda.blogspot.com
  95. http://cyanxkamo.blogspot.com
  96. http://cik-huda.blogspot.com/
  97. http://invisiblenote.blogspot.com/
  98. http://afiqahadzan.blogspot.com/
  99. http://tasnemnem.blogspot.com/
  100. http://cikimannabila93.blogspot.com/
  101. http://kisahhatiekah.blogspot.com/
  102. http://dearbudakjahat.blogspot.com/
  103. http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/
  104. http://hazelmerah.blogspot.com/
  105. http://wanuriizatiey.blogspot.com/
  106. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com
  107. http://nonasani.blogspot.com
  108. http://nadzirahamkar.blogspot.com/
  109. http://truebrotherh00d.blogspot.com/
  110. http://www.sibloggerpink.blogspot.com/
  111. http://cikpensil.blogspot.com
  112. http://sweetsour93.blogspot.com/
  113. http://aderakukeysah.blogspot.com/
  114. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com
  115. http://catatannotakehidupan.blogspot.com/
  116. http://komikfeeqry.blogspot.com/
  117. http://currentemotion.blogspot.com/2013/07/segmen-kad-raya-nabilamedan-cuma-perlu.html
  118. http://aswanazmy.blogspot.com/
  119. http://ain-nadia.blogspot.com/
  120. http://hijaugreen91.blogspot.com
  121. http://supermiza.blogspot.com/
  122. http://nursyazana26.blogspot.com
  123. http://www.twozeronovember.my/
  124. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/
  125. http://lipspinkluvie.blogspot.com/
  126. http://kopikeyakusapehahh.blogspot.com/
  127. http://www.fatinalyaa.com/
  128. http://ammardanish93.blogspot.com/
  129. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/
  130. http://ohthrillers.blogspot.com/
  131. http://kontemporarigurl.blogspot.com/
  132. http://awatifazan01.blogspot.com/
  133. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/
  134. http://fifahsubuki.blogspot.com/
  135. http://thelittlekhalifah.blogspot.com/
  136. http://beyondtotheinfinity.blogspot.com/
  137. http://supernaddyss.blogspot.com/
  138. http://abdahnadhirah19.blogspot.com/
  139. http://eyqahasnan.blogspot.com/
  140. http://www.eymasushoppe.blogspot.com/
  141. http://princessharnasya.blogspot.com/
  142. http://syuhadasalleh.my/
  143. http://busyratakiyudin.blogspot.com
  144. http://nurfarahudahud.blogspot.com
  145. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com
  146. http://www.nurzulaihaziz.my/
  147. http://heyhoneysista98.blogspot.com/
  148. http://nuraribahizni.blogspot.com
  149. http://dhyeahana.blogspot.com
  150. http://fiqansz.blogspot.com/
  151. http://ierahluvie.blogspot.com/
  152. http://ceritahatikuu.blogspot.com/
  153. http://farispunyabelog.blogspot.com/
  154. http://chien-puterirahsia.blogspot.com
  155. http://www.loveletter99.blogspot.com
  156. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/
  157. http://coretannurikhmaindan.blogspot.com/
  158. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/
  159. http://mardiyanhani.blogspot.com/
  160. http://liyaabloggies.blogspot.com/
  161. http://zaliakitty.blogspot.com
  162. http://jannahjane92.blogspot.com/
  163. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/
  164. http://dokterdayy-sweetblackcurrant.blogspot.com/
  165. http://gadis-hijau.blogspot.com/
  166. http://aejarstories.blogspot.com/
  167. http://malihahmunirah.blogspot.com/
  168. http://superdreamland.blogspot.com/
  169. http://justlittlehappiness.blogspot.com/
  170. http://nikainaa.blogspot.com/
  171. http://littlenuur.blogspot.com/
  172. http://iniblogrockstar.blogspot.com/
  173. http://www.epilogmizsayuri.com
  174. http://yummycoklet.blogspot.com
  175. http://balqis-sarah.blogspot.com/
  176. http://littlekakak.blogspot.com/
  177. http://nazwww.blogspot.com
  178. http://www.syuhada1981.com/
  179. http://sikecikteyqa.blogspot.com/
  180. http://fariefaraway.blogspot.com/
  181. http://justforfund.blogspot.com
  182. http://farahanasharif.blogspot.com/
  183. http://zazanizam.blogspot.com/
  184. http://mylovelystorysecret.blogspot.com
  185. http://dunianuranisamar.blogspot.com/
  186. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com
  187. http://nurizzah1811.blogspot.com
  188. http://kisahnadiah.blogspot.com/
  189. http://applehijaulife.blogspot.com/
  190. http://ciksiputsoda.blogspot.com/
  191. http://typicalbongsu.blogspot.com/
  192. http://missikah-astoryteller.blogspot.com/
  193. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com
  194. http://supermonitor99.blogspot.com
  195. fyapelangi.com
  196. http://nad-lifeisfun.blogspot.com
  197. http://nurnabilahhh.blogspot.com/
  198. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/
  199. www.mohdzuhri.com

Segmen Kad Raya NabilaMedan. Cuma Perlu Tinggalkan Link Blog Sahaja!

Author : Nabila Medan Time : 7/27/2013 02:30:00 PM Total Comment : 211 Label :


Assalamualaikum.. 
Salam Nuzul Quran semua. Seronok dapat cuti kan? Kuikui. Okay, mesti semua dah sedia maklum. Kita taklama lagi akan menyambut Bulan Syawal kan? Dikesempatan ini, nab nak berilah beberapa keping kad raya untuk 20 orang yang bertuah! Insya-Allah jumlah akan ditambah sekiranya earning naik dan ada sambutan daripada korang semua. Kalau lihat gambar diatas tu, design yang belakang tu adalah design daripada nab sendiri. Buruk kan? Kuikui. Dan yang depan warna ungu tu pula adalah hasil design daripada Fizgraphic! Memang tabik dengan design dia. Jadi, dekat sini ada dua design, yang ungu tu belum siap. Dalam proses printing lagi. Heee! Okay, kalau korang nak ler kad raya yang takseberapa daripada nab. Ikut syarat-syaratnya ya :)

1. Follow blog dan like page nab
Ia adalah untuk perkembangan. Sekiranya pemenang diumum, korang dapat alert. Pages, nab selalu akan update aktiviti nab dekat situ, jadi korang boleh tahu bila nab pos hadiah semua.
2. Klik tiga gambar dibawah ni sampai habis loading
Selamat bersedekah dibulan ramadhan. Hikss
  Hitz.fm
3. Sudah selesai dengan syarat diatas? Sekarang, hanya perlu komen link blog korang sahaja!

Tamat pada 2 Ogos 2013
Hadiah lain : Voucher Zalora Bernilai RM25!!

Stok Baju Raya TERBARU! Daripada Mizna Online Shop

Author : Nabila Medan Time : 7/27/2013 10:30:00 AM Total Comment : 1 Label :

Mencari baju raya MURAH & CANTIK?

Assalamualaikum. Dah tengok koleksi-koleksi baju diatas? Memang cantik-cantik belaka kan? Semua koleksi tersebut ialah daripada Mizna Online Shop. Itu adalah antara koleksi baju raya yang terbaru yang korang boleh dapatkan di Mizna Online Shop! Harga yang ditawarkan amat berpatutan. Kebanyakkan jenis material yang digunakan adalah lycra. Jadi, kalau pakai memang selesa. Macam-macam warna yang terdapat dalam koleksi ni. Jom tengok-tengok sekejap, mana tahu ada berkenan kan? :)



Chifffon Peplum Dress
Harga - RM90 (Sem) / RM95 (SS) *harga termasuk postage*
Material - High Quality Chiffon (tebal & tak jarang)
Size - Free Size (Fit S - L)
Baju & Kain bercantum
Warna yang disediakan - Pink/Blue, Purple/Turqoise, Red/Blue, Yellow/Orange, Grey/Black, Orange/Purple
Album Chiffon Peplum Dress





Plain Peplum Dress
Harga - RM85 (Sem) / RM88 (SS) *harga termasuk postage*
Material - Lycra
Size - Free Size (Fit S - L)
Baju & Kain bercantum
Warna yang disediakan - Darkblue/Red, Pink, Purple, Turqoise/Pink, Blue/Pink, Black
Album Plain Peplum Dress






Beads Peplum Dress
Harga - RM85 (Sem) / RM88 (SS) *harga termasuk postage*
Material - Lycra
Size - Free Size (Fit S - Small XL)
Length - 142 cm
Baju & Kain bercantum
Warna yang disediakan - Blue, Black, Brown, Pink, Purple, Turqoise
Album Beads Peplum Dress







Lace Maxi Dress
Harga - RM95 (Sem) / RM98 (SS) *harga termasuk postage*
Material - Lycra + Lace
Size - Free Size (Fit S - L)
Length - 145 cm
Warna yang disediakan - Blue, Black, Green, Light Purple, Pink, Purple, Red, Turqoise
Album Lace Maxi Dress




26.7.13

Resepi Popia Nestum (Popia Bersalut Nestum!) Mudah & Sedap!

Author : Nabila Medan Time : 7/26/2013 03:00:00 PM Total Comment : 17 Label :


Assalamualaikum.
Kali ni nab nak kongsi satu entri resepi, bukan resepi nab. Resepi dari hasil nab cari di google sahaja. Saja nak kongsi dengan korang yang tengah sibuk sediakan kuih.biskut raya tu kan? Popia Nestum, ada sesetengah bila nab cakap "popia nestum" dia taktahu macam mana bendanya. Sebenarnya ianya ialah kulit popia yang digulung kemudian digoreng dan seterusnya disalut dengan nestum dan gula. Dah lama sangat teringin nab buat popia nestum ni, pujuk punya pujuk. Akhirnya, berjaya jugak memujuk mama untuk buat popia nestum untuk raya tahun ni. kuikui. Nab takbuat lagi, tunggu dah nak dekat raya baru buat sebab kalau buat awal-awal, taksempat nak raya dah habis! Huhu. Korang yang nak mencuba pun boleh cuba sama-sama jugak. Kalau jadi, kita kongsi sama-sama okay? :p

Bahannya ( 1 Balang Besar )
1 peket besar kulit popia
1 cawan gula (dikisar halus)
1 1/2 cawan nestum segera yang biasa (dikisar halus)

Caranya
1.Gulungkan kulit popia sampai habis. Selepas itu, gunting menyerong
2. Goreng hingga kekuning-kuningan
3. Pastu toskan minyak sikit. Tapi masa panas-panas tu, korang masukkan bahan-bahan yang di kisar tadi. Biar sampai melekat.
4. Gaul hingga rata. Siap!

Senang je kan? Orang bujang pun macam boleh buat. Kuikui. Nanti lepas nab berjaya buat, nab akan cuba kongsikan. Selamat mencuba ya ;)

MEGA GIVEAWAY : Indahnya Islam by Nurul Nizam

Author : Nabila Medan Time : 7/26/2013 02:52:00 PM Total Comment : 0 Label :


Join cepat! LAST DAY!!

25.7.13

Resepi Biskut Sarang Semut Mudah Dan Sedap!

Author : Nabila Medan Time : 7/25/2013 02:00:00 PM Total Comment : 15 Label :

Assalamualaikum
Entri ini adalah entri repost untuk entri tahun lepas yang mendapat pageviews yang amat menggalakkan. Tahun lepas nab sendiri dah cuba resepi ni, memang menjadi, memang sedap, memang mudah! Insya-Allah untuk raya tahun ni, nab buat lagi biskut ni sebab biskut ni antara biskut yang menjadi kegemaran nab. Kalau ada yang teringin nak buat, tapi takjumpa resepi yang mudah. Haaa, korang boleh cuba resepi yang nak nab kongsikan ni.

Bahan-bahan ( 80 )
250g butter
100g gula halus
350g tepung gandum (diayak)
100g tepung jagung (diayak)
1 biji kuning telur
1 s/teh esen vanilla
Chocolate rice/manik untuk hiasan

Cara-cara
1. Pukul kembang butter dan gula
2. Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata
3. Masukkan tepung dan gaul rata
4. Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam paper-cup
5. Taburkan coklat rice dan manik gula kecil. Bakar dalam oven dgn suhu 180’C sampai masak (anggaran 15 minit)
6. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara

Sangat mudahkan? Kalau korang tengok bahan dia pun, sangat mudah untuk didapati. Jadi taksalah kalau korang nak cuba sendirikan? Dapat merasa air tangan sendiri lagi sedap. Kuikui. Selamat mencuba ya semua.

Dscn0049

Hadiah Selamat Sampai. Brooch, Shawl, Booklet, Purse Dan Lain-Lain

Author : Nabila Medan Time : 7/25/2013 10:30:00 AM Total Comment : 5 Label :

Assalamualaikum. Hoyeahh. Alhamdulillah, sejak dua menjak ni nab ada jugaklah rasa keinginan nak join giveaway yang para blogger buat. Bukan apa, tengok hadiah yang ditawarkan tu. takleh tahan! Haha. Syukur, ada jugak rezeki nab sikit-sikit. Datang merasa "barang free" kan? Kuikui. Ada jugaklah beberapa hadiah yang dah selamat sampai dekat nab. Antaranya...




Booklet, yang buku tu. Buku cerita penuh pengajaran dan comel okay! Sebab buku tu penuh dengan "doodle" orang nak baca pun bersemangat tau. Serius! Sangat comel sangat sangat comellah. Kuikui. Masa dapat buku tu, nab dapat purse sekali. Tapi gambar purse taksempat nak capture. Harhar. Brooch, itu nab dapat dari blogger Intan Berlian. Dapat sebab berjaya capture angka pageviews dia. Sebenarnya takberjaya sebab salah angka, tapi tetap dapat. Ahakss. Terima kasih akak! Shawl, fuhhh! Shawl tu comel kot, corak reben, masa nab buka bungkusan, orang pertama yang sibuk nak pakai ialah adik sedara nab, umur baru 3 tahun kot. Selalu berebut hadiah dengan dia lah. haha. Selain hadiah di atas, nab ada dapat blouse. Warna pink! Sweet sangat. Tak sempat nak capture sebab masa dapat terus pakai. Hoho. Gelabahkan? Huihui. Yang lain? Hoho. Nab tak ingat sangat. Hehe.

24.7.13

DiGi Prepaid Rider : BE/CPUV Kedua Daripada Nuffnang

Author : Nabila Medan Time : 7/24/2013 08:00:00 PM Total Comment : 8 Label :


Assalamualaikum.
Dah beberapa hari jugaklah nab takbuka nuffnang ni atas kes merajuk! Ahakss. Saja nak menggedik sikit dekat nuffnang kononnya. Sebenarnya nab ada hadapi satu pengalaman masa dapat BE pertama dari nuffnang hari tu iaitu status gliteratti nab tiba-tiba ditarik. Huhh. Masa tu memang gelabah gila, susah nak cakap. Dah la pertama kali dapat, masa tu jugaklah gliteratti nak ditarik. Punyalah kelam kabut contact dengan pihak nuffnang, lepas tu diaorang reply agak lambat. Lepas dua hari, dah redha dah dengan apa yang akan terjadi, nak mengharap sangat pun dah takboleh. Terus fedup, taknak buka lagi. Sakit hati wooo!

Lepas dari itu, nab ada buka selepas seminggu merajuk. Tengok-tengok cpuv pertama dah credited. Earning ditolak separuh dari earning sebenar sebab status gliteratti masih belum pulih. Tapi dah syukur dah sebab earning tu agak banyak dan paling banyak kot daripada sebelum ni. BE pertama pada 24 Jun 2013, BE kedua yang nab dapat kali ni adalah pada 24 Julai 2013. Nampak tak? Nampak? Sebulan nak tunggu BE baru. Ingat nuffnang dah taknak bagi. Kuikui. Status gliteratti nab dah pulih lepas beberapa hari BE pertama credited.

Cerita pasal BE kedua lah ya.. BE kali ni daripada DiGi Prepaid Rider. Baru je BE ni masuk, jadi earning dia masih "0.00". Syukur sangat sebab dapat rezeki ni, terima kasih sangat-sangat kepada pihak nuffnang juga pihak DiGi Prepaid Rider!! Kalau-kalau korang ternampak iklan daripada DiGi Prepaid Rider ni, jangan lupa klik-klik eh? Jasamu akan ku kenang. Kuikui. Hiksss.

Pengalaman Pertama : Yeayyy! Barang Dari ZALORA Dah Sampai

Author : Nabila Medan Time : 7/24/2013 10:30:00 AM Total Comment : 21 Label :

Assalamualaikum.
Zalora? Satu online shopping yang memang tak asing lagi. Kalau sebut, memang ramai dah kenal mengenai website ini kan? Pengalaman pertama nab membeli dekat situ. Sebenarnya, peluang ni mungkin nab takdapat kalau nab tak menang dalam segmen yang dianjurkan oleh blogger Emas Putih. Sungguh takpercaya bila dapat tahu nab menang dalam segmen tersebut sebagai top refferal secara langsung memiliki voucher daripada ZALORA yang bernilai RM100. Ya Allah, siapa yang nak bagi RM100 dekat kita kan, memandangkan sekarang ni memang sukar nak dapat benda "free". Syukur sangat sebab Allah kurniakan rezeki kepada hambaNya ini. Tersangat gembira pada masa itu, terus menyerbu ke website tersebut dan mencari sesuatu yang berjaya mencuri hati. Tiba-tiba terpandang satu baju kurung warna merah dari "First Lady" harga pun murah RM79 sahaja. Terus tanya mama, mama pun kata okay. Apa lagi... terus masukkan dalam shopping bag. Bila fikir ada lagi baki sikit, kang membazir pulak kan? Usha punya usha, terjumpa pulak anting-anting yang berharga RM19. Tanpa memikirkan hal lain, terus beli.

Apa yang nab nak kata, nab agak puas hati jugaklah dengan servis pertama yang mereka bagi dekat nab. Sebab nab order dalam 16 julai macam tu. Lepas tu malam 18 julai orang dari GDEX call. Terkejut jugaklah sebab malam-malam telefon, ingat siapa sebab takada nama kan. Rupanya dia tanya lokasi sebab katanya nak hantar esok. Okaylah. Tunggu punya tunggu, 19 julai barang dah sampai. Harap mereka kekalkan servis macam ni selalu la kan. Kadang ada jugak dengar orang ngadu kata servis lambat kan. Huhu. Buka punya buka. Dapat pulak 2 voucher. Satu untuk nab, satu untuk "your friends". Mungkin akan lucky draw je kot. Dah selesai bab ZALORA. Terima kasih Emas Putih sebab bagi nab merasa shopping dekat situ! :D



23.7.13

Pemenang "Giveaway Ramadhan" Ialah....

Author : Nabila Medan Time : 7/23/2013 09:35:00 PM Total Comment : 28 Label :

Assalamualaikum. Maaf atas kelewatan nab untuk umumkan pemenang bagi giveaway ramadhan yang berlangsung tempoh hari. Nab rasa nab baru terlewat beberapa hari kot. Tapi dah ada yang sibuk bertanya. Rindu eh? Jangan risaulah, nab bukan penganjur giveaway yang telan hadiah okay. Tak baikkan telan hadiah bulan puasa ni? Telan makanan pun takboleh, nak telan hadiah. Kuikui. Nabila harap, keputusan ni dapat diterima oleh semua sebab takada, ulang.... takada, kes pilih kasih. Jadi, kalau yang berjaya, nab ucapkan tahniah kerana berjaya dan terima kasih juga sebab sudi meriahkan giveaway nab. Kepada yang tak berjaya, jangan risaulah. Sekarang korang tengok je blog, berpuluh giveaway yang ada. Mungkin rezeki korang takada dekat sini, mungkin dekat giveaway lain. Takgitu? Okay lah, banyaknya bebel kan? Tahu, tahu. Pemenangnya ialah....

Chocolate Oreo
http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html

Tasbih Digital
http://zakieazid.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

RM10 *cash*
http://coretannurikhmaindan.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://tgrozaini.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://babyriiristory.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://fatinhalid.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
http://3259thelittleboy.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://ceritaakulahh.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://dreaminglovers.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu)
http://chuckybelle.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Tudung Bawal
http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://cikimannabila93.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Special Kad Raya + Duit Raya
http://najihah90.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
http://jijahcomey.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
http://ceritaedohayra.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Kad Raya *NM*
http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
http://blogazra.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Barangan Angry Bird
http://doktor-empatmata.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html

Alhamdulillah, cukup 30 orang pemenang bertuah. Okay, apa yang perlu para pemenang buat ialah hantar detail seperti berikut secepat mungkin. Tolong mudahkan kerja nab ya? Korang bagi detail cepat, cepat hadiah korang boleh dapat, cepat nab boleh selesaikan.

Nama Penuh :
Alamat :
*untuk barangan pos sahaja*
Nombor Telefon :
Link Entri Giveaway :
Hadiah Yang Dimenangi :
Nama & No Akaun Bank : Maybank/CIMB/Bank Islam
*untuk cash RM10 sahaja*

Hantar ke email sahaja!! nabilamedan@yahoo.com dengan subjek "Pemenang Giveaway Ramadhan"
Kalau korang dah hantar detail, komen dekat entri ya. Boleh nab semak takut tak nampak email korang

Resepi Coklat Handmade NabilaMedan? :p

Author : Nabila Medan Time : 7/23/2013 11:00:00 AM Total Comment : 24 Label :

Assalamualaikum. Ya ya, kalau korang yang selalu ikut update nab dekat page memang korang tahu apa aktiviti nab sepanjang minggu lepas. Dan terbaru! Hobi nab ialah buat coklat handmade & chocolate muffin with chocolate cip. Haha. Entah angin apa yang menyerang diri ini. Nab ni sebenarnya jenis yang "pantang" masuk kedai bakery atau kedai yang jual bahan-bahan kek/biskut sebab bila dah masuk, bukan nak beli satu dua jenis. Kalau boleh nak beli semua! Rambang mata uollsss. Entah la kenapa, rasa macam best bila masuk kedai macam tu. Haha. Sekarang kalau nak beli apa-apa, suruh mama je pergi beli sebab kalau nab yang pergi habissss duitt!! Dekat rumah cadang nak beli satu, modal RM10 je. Bila sampai situ, beli sampai dua bakul, harga sampai RM78.90. Macam mana nak jimat macam tu? Haha.

Okay, sebenarnya nab ada post satu gambar dekat pages. Gambar coklat bentuk rose yang nab buat. Ada yang minta resepi dan ada yang minta free. Kalau nak datang rumah laa. Haha. Nab ni bukanlah reti pun bab masak ni. Lagipun baru "setahun jagung" dan tengah merangkak nak belajar pasal masakan ni. Kebetulan memang nab ni jenis yang suka masuk dapur, tapi buat entah apa-apa. Haha

Resepi? Bahannya.......
Coklat compound *taktahu? pergi google! nab guna yang jenama "Beryl's" (milk chocolate)*
dekat area nab, harga 1kg cuma RM14 je
Biskut oreo
Bekas *contoh gambar bekas*
Bajet yang nab guna untuk buat ni dalam RM20 je. Coklat tu besar, so boleh buat banyak kali

Caranya, cairkan coklat dengan menggunakan kaedah double boiling ye. Dah siap cair, biarkan sekejap. Sambil tu korang potong biskut oreo hancur-hancur. Jangan hancur halus pulak ye. Dah siap, ambil bekas untuk korang letak coklat tu. Macam nab, nab guna bekas bentuk bunga rose, kecik je. Nak guna bekas lain pun boleh... Masukkan coklat yang dah cair tadi, separuh daripada bekas tu, jangan letak penuh-penuh. Dah letak separuh, tabur sikit biskut oreo yang korang dah hancurkan tadi. Lepas tu, masukkan lagi coklat cair tadi untuk menutup biskut oreo tersebut. Dah siap, ketuk-ketuk sikit bagi mampat. Letak dalam peti sejuk dalam 15 minit dah boleh siap rasanya. Kalau agak-agak dah keras tu, dah siaplah. haha. The End.

Ehhh. Korang faham ke tak sebenarnya? Kalau takfaham, sila google resepi lain yang lebih mudah difahami ya. Harap maklum. Haha. Kalau taknak buat meh order. Ekeke. Hasilnya?? Tadaaaaaa!!


Rasanya...... umpphh! Haha, dalam tu rasa macam crispy sikit sebab kita letak biskut oreo tadi kan? Abaikan je la tangan tu. Haha. Selamat mencuba :3

22.7.13

Kad Raya Daripada Blogger Eqbal Zack & Shida Radzuan

Author : Nabila Medan Time : 7/22/2013 10:30:00 AM Total Comment : 9 Label :

Assalamualaikum. Huaaaaaaaa! Serius sejak kebelakangan ni malas sangat sangat nak menaip. Online pun kadang pakai phone mak je. Hmmm. Entah apa yang membelenggu diri ini, sampai sanggup meninggalkan blog tercinta ku ini. Hewhew. Ayat jiwang sikit. Haha. Okay, nak cerita pasal kad raya sebenarnya. Kad raya pertama yang nab dapat untuk tahun 2013!! Sebenarnya dah sampai hari tu, tapi baru nak update. Haha. Ada dua kad raya, tapi kenapa nab kata "kad raya pertama"? bukan "kad raya pertama & kedua"? Haaaa. Sebenarnya, dua-dua kad raya ni nab terima pada hari dan waktu yang sama! Takadil lah kalau cakap itu yang pertama dan lagi satu yang kedua kan? Haha. Paling suka kalau dapat kad raya. Lagi-lagi daripada rakan blogger. Dengar kata, tahun ni ramai gila kot yang mula edarkan kad raya. Tapi baguslah sebab dapat naikkan semula kenangan dulu-dulu. Ye lahh, sekarang orang ramai pakai sms, call dan lain-lain lagi. Bila pakai kad raya kan nampak lebih klasik gitu kan? Haha. Amboii, kemain banyak makcik ni membebelkan? Jemput usha kad raya yang nab dapat..



Okay yang bawah ni adalah kad raya daripada nab. Limited okay! Nab tempah. Jangan main-main uollss! Haha. 12 keping dah pos hari jumaat lepas dan dihantar dekat mereka yang exchanged kad raya dengan nab. 20 keping untuk segmen yang bakal diadakan diblog. 10 keping lucky draw yang akan dibuat di facebook page. 5 keping hadiah giveaway ramadhan nab. ada sesiapa nak exchanged? Just inform dekat facebook okay. Ex-changed taknak tipu-tipu okay :3

21.7.13

Big Ramadhan Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 7/21/2013 06:02:00 PM Total Comment : 2 Label :


Click Banner

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Author : Nabila Medan Time : 7/21/2013 02:47:00 PM Total Comment : 2 Label :

I LOVE GIVEAWAY

Click Banner


Giveaway Rahmatnya Ramadhan

Author : Nabila Medan Time : 7/21/2013 02:02:00 PM Total Comment : 2 Label :


Click Banner

Giveaway 10K Followers Mialiana.com

Author : Nabila Medan Time : 7/21/2013 02:01:00 PM Total Comment : 4 Label :



Giveaway 10K Followers Mialiana.com bermula pada hari ini, 7 Julai 2013, iaitu tepat jam 5.45 petang sehingga 11.59 malam 21 Julai 2013. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Mialiana.com, Add  Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  3. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor)
  4. Buat entri bertajuk Giveaway 10K Followers Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senarai sponsor :
❤ Kerinchi MyKeledek | Fanpage
❤ Alycia | Fanpage
❤ Aida Hanafiah
❤ Amir Rofie | Google+
❤ Chekgu Skolah | Fanpage
❤ Anastasyea | Google+
❤ Sha Dhira | Fanpage
❤ Rafina Mimi | Fanpage
❤ Paly | Fanpage
❤ Dayang Deno | Fanpage
❤ Cikgu Kaca Mata | Fanpage
❤ Ieta | Fanpage
❤ Deq'Nyss | Google+
❤ Keyme Keymo | Google+
❤ Nur Dzafirah | Fanpage



Senarai hadiah yang ditaja bernilai RM 1,474 :

❤ 1 x Jus Delima Pompure bernilai RM 150
❤ 1 x Glutaking bernilai RM 150
❤ 1 x Tropica Bioherb Shampoo Herba bernilai RM 35
❤ 1 x Kain pasang Satin Cotton Vietnam bernilai RM 65
❤ 1 x BB Plus Collagen bernilai RM 180
❤ 3 x tudung DeZahra bernilai RM 75 serta Brooch bernilai RM 6
❤ 1 x Teddy Bear bernilai RM 100
❤ 2 x Bantal Love mialiana.com bernilai RM 35
❤ 1 x Wang Tunai RM 50
❤ 1 x Novel Cintaku Luruh di Oxford bernilai RM 34
❤ 1 x Novel Dia Yang Aku Pilih bernilai RM 22
❤ 1 x Farcheese Powder bernilai RM 25
❤ 3 x Doodle bernilai RM 10
❤ 2 x Multifunctional Buff (Seamless Magic Scarf) bernilai RM 15
❤ 9 x Topup bernilai RM 10
❤ 4 x hadiah misteri bernilai RM50.00


     jom support Mia Liana ya... join Giveaway ini dengan klik banner di atas...

    Syawal Giveaway by Syazlia & FD

    Author : Nabila Medan Time : 7/21/2013 01:47:00 PM Total Comment : 2 Label :



    Assalamualaikum.




    klik banner untuk join

    Senarai hadiah:
    Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2


    20.7.13

    Giveaway Raya By Aliya Tralala & Nabila Biela

    Author : Nabila Medan Time : 7/20/2013 10:42:00 PM Total Comment : 3 Label :


    Click Banner

    Segmen Kad Raya by DiyanaHani

    Author : Nabila Medan Time : 7/20/2013 10:39:00 PM Total Comment : 5 Label :


     

     Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


    KLIK BANNER DAH JOIN 



    18.7.13

    List Participants "Giveaway Ramadhan"

    Author : Nabila Medan Time : 7/18/2013 03:53:00 PM Total Comment : 19 Label :


    1. http://www.cikfie.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    2. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    3. http://ikalib.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    4. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    5. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    6. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    7. http://www.nabilabiela.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    8. http://tgrozaini.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    9. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    10. http://nadiyadin.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    11. http://belogkalerpurple.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    12. http://asma-sah.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    13. http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    14. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    15. http://belogcikbella.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    16. http://thisisourlove-story.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    17. http://www.nurzulaihaziz.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    18. http://dreaminglovers.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    19. http://mylifesinglesimplecoupletrouble.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    20. http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    21. http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    22. http://schamanking.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    23. http://www.syuhadasalleh.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    24. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    25. http://akubudakcutez.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    26. http://tampawan.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    27. http://fiqansz.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    28. http://cadburyhana94.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    29. http://3259thelittleboy.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    30. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    31. http://sericullen.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    32. http://www.kisahemasputih.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    33. http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    34. http://zawanizainal.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    35. http://dhyeahana.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    36. http://diebadhie.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    37. http://najihah90.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    38. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    39. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    40. http://cikimannabila93.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    41. http://www.duniashida.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    42. http://diariesgadhissepet.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    43. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    44. http://norsyaheerayusof.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    45. http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    46. http://dayangnorfatimah.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    47. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    48. http://hikayatraisyasukor.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html double link
    49. http://niconabiela.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    50. http://www.ckod-ckodok.my/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    51. http://www.qaleshyaumairah.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    52. http://ynarazali.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    53. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    54. http://zakieazid.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    55. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    56. http://www.mohdzuhri.com/2013/07/giveaway-ramadhan-y-nabila-medan.html
    57. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    58. http://dramaticyang.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    59. http://www.nooratikahramli.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    60. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    61. http://sabghina.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    62. http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    63. http://superdeestorie.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    64. http://celotehsiaieen.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    65. http://batrisyiaaiman.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    66. http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    67. http://blogazra.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    68. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    69. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    70. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html double link
    71. http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    72. http://faralalalala.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-by-nabilamedan.html
    73. http://syahirayusuff07.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    74. http://blogazra.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html double link
    75. http://imaneeda.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    76. http://xeerazara.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    77. http://coretannurikhmaindan.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    78. http://hanazaty.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    79. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    80. http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    81. http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    82. http://kakijoin.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    83. http://aku-dan-giveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    84. http://doktor-empatmata.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    85. http://www.kanvasdakwat.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    86. http://ceritaakulahh.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    87. http://anemsmartlittlegirl.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    88. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    89. http://stuffyies.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    90. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    91. http://jijahcomey.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    92. http://inameowmew.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    93. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    94. http://aejarstories.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    95. http://ordinaryalyaa.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    96. http://superpapaya.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    97. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    98. http://tasnemnem.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    99. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    100. http://umikasum.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    101. http://ourmemoria.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    102. http://babyriiristory.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    103. http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan_6335.html
    104. http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila.html
    105. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    106. http://amirahamer.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    107. http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    108. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    109. http://darlieyana.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    110. http://superpilotwoman-atiqah.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    111. http://nurinaireen.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    112. http://ain-nadia.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    113. http://auroraasz.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    114. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    115. http://kontemporarigurl.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    116. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    117. http://fatinhalid.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    118. http://seobiemarshmallow-160501.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan_14.html
    119. http://awekbananana.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    120. http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    121. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    122. http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    123. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    124. http://kisahhatiekah.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    125. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2013/07/gveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    126. http://ilasuharuzi.blogspot.com/ *sila bagi link entri anda*
    127. http://yayaaaank.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    128. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    129. http://hanislovelyblogg.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    130. http://chuckybelle.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    131. http://sayatakpandaiberblog.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabila-medan.html
    132. http://nabilaizzati17.blogspot.com/2013/07/GiveawayRamadhanByNabilaMedan.html
    133. http://lipspinkluvie.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    134. http://sayamisha.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-by-nabilamedan.html
    135. http://fidduniyawalakhirah.blogspot.com/ *sila bagi link entri anda*

    14.7.13

    Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

    Author : Nabila Medan Time : 7/14/2013 11:24:00 PM Total Comment : 6 Label :

    Click Banner!

    Dua Hadiah Menjadi Pilihan Ialah :-
    Dress & Kuih Raya Coklat Nestum!

    Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.

    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

    Author : Nabila Medan Time : 7/14/2013 12:03:00 AM Total Comment : 3 Label :


    Giveaway Ramadhan by JiwarOsak



    JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh

    AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan




    hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..

    Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...