29.1.13

Blogger-Blogger Gadis!! Blog Review 7

Author : Nabila Medan Time : 1/29/2013 05:36:00 PM Total Comment : 11 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Hai semua. Petang ini nabila ingin menunaikan janji tahun lepas. Ciss! Tahun lepas? Ekeke. Sebenarnya nabila ada minta link blog blogger-blogger lain dan janji akan review blog mereka semua. Tahun lepas nabila dah siap review lebih kurang 30 blog. Dan masih berbaki banyak lagi yang nabila belum review. Maaf ya? Lambat tapi nabila tetap akan tunaikan. Insya-Allah.

1.Miss Ayez Official Site
Tema yang nabila nampak dia gunakan warna pink dan biru kan kan? Campuran warna yang memang sesuai dan sepadan. Nampak sweet , cute , cantik. Header dia "Ini tanah jajahan" wah, rasa takut nak masuk. Ahakss. Tapi doodle kartun yang dekat header dia tu comel sangat. Secara keseluruhan blog dia kemas. Tak percaya? Jenguk http://si-budak-nerd.blogspot.com/

2.Diari Farisha
Wah! Colourful nya header dia. Suka bab rainbow tu. Warna-warni dan comel. Okay masa masuk blog ni loading macam lambat sikit, taktahu la sebab internet nabila yang gedik ke apa eh. Hehe. Seterusnya, widget follower tu kalau masukkan ikut border/template blog mungkin nampak lebih kemas sikit. Lebar entri dan sidebar pun kalau besarkan sikit mungkin nampak lebih kemas sebab nabila perasaan ada gambar yang keluar dari border tu. Itu je rasanya, hanya pandangan nabila je ye. Harhar

3.Me's Aina
Bahagian dia je pun dah nampak simple but cute. Nampak tak description "Comelkan saya!" . Memang comel. Nampak ownernya macam dah jarang update blognya mungkin sibuk sekolah. Umur dia sama dengan nabila okay 17 tahun. Entri terakhir dia pada 31 Disember 2012. Akhirnyer Isnin!. Takpe fokus sekolah kan? Hehe. Okay blog dia memang simple, bahagian sidebar semua kemas dan tersusun. Loading dia pun cepat, itu je yang nabila nak review pasal blog Aina ni. Sekian!

4.Nabila Biela
Satu lagi blog yang mempunyai header yang colourful!! Cantik okay, nampak macam simple je. Pandai main tone warna. Hikhik. Yang penting nama kita sama kan? Harhar. Okay, Nabila Biela ni sedang menjalankan satu segmen dekat blog dia. Meh nabila nak jemput korang semua join sama-sama okay? Click Here. Nampak dari segi header, background , title sidebar, title entri semuanya colourful! Kalau masuk blog ni sure happy kan. Nabila taknak review panjang-panjang sebab takada apa yang nak di review. Semuanya okay.

5.Nabila Azmi
Nabila suka bahagian border template dia. Serius cantik sebab ada bunga rose tu kan. Header dia simple but nice. Bahagian sidebar dan entri dia kemas. Hurm hurm hurm. Sebenarnya nabila taktahu nak review apa sebab secara keseluruhannya blog dia memang dan cantik dan kemas. Good job. Hewhew

6.Dayang Deno
Ini antara blogger yang suka tinggalkan jejak tak kisah la di shoutbox ataupun di kotak komen. Dia memang rajin singgah menyinggah. Blog dia sweet je. Warna pink my favourite colour! Kalau tengok header dia, perghh. Cantik, cun sangat sangat! Dengan kartun muslimah tu, tertambat hati. Cehh. Hehe. Secara keseluruhan blog Dayang Deno ni okay! Sidebar dia kemas, tersusun dan cantiklah.

7.ImpianaFida
Kalau scroll dari atas sampai bawah blog dia, memang superb simple. Tapi dia punya header cun, seriusly! Nabila nampak sidebar dia agak penuh sikit tapi itu tak jadi masalah kalau takada problem dengan loading blog, sebab masa nabila on the way nak pergi blog ni loading dia okay sangat. Apa rahsia? Hikhik. Sebab nabila kalau tambah widget banyak sikit je kat sidebar mesti loading lambat. Haha. Secara keseluruhannya mengenai blog ini, saya suka saya suka! Sebab bagi nabila simple itu lebih baik. Hehe

8.Siti Nurazwaniza
Kenapa blog awak comel? Cer jawab cer jawab! Kenapa kenapa? Geram nabila tengok tau dari header dia yang comel tu. Dia ada update tentang Tips nak hias dan cantikkan blog. Apa kata korang terjah, mana tahu lepas ikut tips dia korang boleh dapat blog secantik dia kan? Okay. Sidebar dia kemas sangat, loading blog dia pun okay tanpa sebarang masalah. Keseluruhan yang nabila boleh kata, terbaik!

9.Belog Budak Jahat
Arghh comel nya header dia, mana dapat doodle bersila tu? Dah lama teringin nak doodle tuh. Heee. Tema soft purple, memang cute warna tu kan. Blog ni pun superduper simple. Loading blog okay, sidebar semua okay. Nothing to say. Blog awak cantik okay.

10.Siti Aisyah Khalil
Seorang calon upsr 2013? Muda lagi rupanya blogger ni. Kecik-kecik dah ada blog ya? Semoga dapat keputusan yang cemerlang untuk upsr nanti ya dik. Blog adik ni yang superpink. Menyerlah kecomelannya disitu. Nabila asal nampak warna pink je, memang semua nya comel. Haha. Blog yang simple. Keseluruhannya........ Jenguk http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/. Hukhuk ;p


Memang nak teruskan review. Tapi, penat pula menaip.. Nabila ni bukan reti sangat pun bab review blog orang ni sebenarnya. Haha. Tunjuk terror je, kononnya lah. Segala yang nabila taip tu adalah pandangan daripada nabila sahaja. Pandangan setiap orang lain-lain kan. Jadi, maaf andai nabila tersilap kata dengan pandangan nabila itu. Oh ya, masa nak review ni.. ada blog yang nabila takboleh buka, not found dan masalah dengan domain. Jadi nabila terpaksa skip blog-blog tersebut. Maaf.

#4 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Author : Nabila Medan Time : 1/29/2013 09:00:00 AM Total Comment : 53 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Inline image 1
Gambar hiasan. Corak/jenis/warna hadiah mungkin berlainan

Syarat-syarat
  • Pastikan korang follow blog ini
  • Follow blog sponsor Cik Zara dan Atin Fatin
  • Bagi yang ada facebook like page Cik Zara dan page Atin Fatin
  • Tinggalkan link blog korang dikotak komen!
  • Siapa yang nak buat entri boleh , korang akan mendapat 2 cabutan bertuah nanti
Tarikh Tamat
30 Januari 2013 , 11.59 Malam

Pemenang Akan Diumumkan Pada
31 Januari 2013

Hadiah Untuk Giveaway Day Challenge #3
Topup RM5 X 6 Winner
Crochet Jellyfish Keychain X 1 Winner

Jumlah Pemenang
7 Orang (Cabutan Bertuah)

Pencarian Sponsor Ditutup Buat Masa Ini

28.1.13

Pemenang Giveaway Day Challenge #3

Author : Nabila Medan Time : 1/28/2013 06:11:00 PM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

List Peserta

Pemenang Cute Ribbon
Beri detail kepada nabilamedan@yahoo.com
Detail seperti nama , alamat dan link blog
 Topup RM 5
Contact sponsor di facebook ini - Mun Violettaxious
 Bloglist Sebulan
Contact sponsor di facebook - CikFie

Weehuuu. Tahniah! Pemenang sila contact dengan sponsor masing-masing okay? Tunggu #4 Giveaway Day Challenge pula =)

#3 Giveaway Day Challenge (Peserta)

Author : Nabila Medan Time : 1/28/2013 05:05:00 PM Total Comment : 5 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

#3 Giveaway Day Challenge by Nabila Medan

  1. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/
  2. http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/ (Entri)
  3. http://diebadhie.blogspot.com/
  4. http://diebadhie.blogspot.com/ (Entri)
  5. http://inameowmew.blogspot.com/
  6. http://inameowmew.blogspot.com/ (Entri)
  7. http://creamy-berry.blogspot.com/
  8. http://creamy-berry.blogspot.com/ (Entri)
  9. www.aisyahhumaira.com
  10. http://ihanishaziqah.blogspot.com/
  11. http://ihanishaziqah.blogspot.com/ (Entri)
  12. Http://AnumBaidurah.Blogspot.Com
  13. http://www.natasya-pink.my/
  14. http://ismy-maryam.blogspot.com/
  15. http://ismy-maryam.blogspot.com/ (Entri)
  16. http://afiqah-alias.blogspot.com/
  17. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/
  18. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/ (Entri)
  19. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/
  20. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/ (Entri)
  21. http://kisahatifahzulkifle.blogspot.com/
  22. http://www.ainasofea.com/
  23. http://www.ainasofea.com/ (Entri)
  24. http://angellovesoldier.blogspot.com/
  25. http://online-story-mory.blogspot.com/
  26. http://online-story-mory.blogspot.com/ (Entri)
  27. http://nabilahhh-z.blogspot.com/
  28. http://nabilahhh-z.blogspot.com/ (Entri)
  29. http://diaribalqisfatini.blogspot.com/
  30. http://diaribalqisfatini.blogspot.com/ (Entri)
  31. http://justforcontest.blogspot.com/
  32. http://justforcontest.blogspot.com/ (Entri)
  33. http://eymasushoppe.blogspot.com/
  34. http://eymasushoppe.blogspot.com/ (Entri)
  35. http://sehahlifes.blogspot.com/
  36. http://sehahlifes.blogspot.com/ (Entri)
  37. http://violetungupurple89.blogspot.com/
  38. http://violetungupurple89.blogspot.com/ (Entri)
  39. http://memory-hidupku.blogspot.com/
  40. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/
  41. http://cuty-petuty.blogspot.com
  42. http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/
  43. http://nuraryshamazlin.blogspot.com/
  44. http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/
  45. http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/ (Entri)
  46. http://afna-in-da-house.blogspot.com/
  47. http://afna-in-da-house.blogspot.com/ (Entri)
  48. http://cyanxkamo.blogspot.com/
  49. http://cyanxkamo.blogspot.com/ (Entri)
  50. http://theberyylicious.blogspot.com/
  51. http://theberyylicious.blogspot.com/ (Entri)
  52. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/
  53. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/ (Entri)
  54. http://www.fatindiana.com/
  55. http://softness-self.blogspot.com/
  56. http://softness-self.blogspot.com/ (Entri)
  57. http://blueyarns.blogspot.com/
  58. http://blueyarns.blogspot.com/ (Entri)
  59. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/
  60. http://vaneelea.blogspot.com/
  61. http://ain-nadia.blogspot.com
  62. http://miszfarahanis.blogspot.com/
  63. http://miszfarahanis.blogspot.com/ (Entri)
  64. http://saadah97.blogspot.com
  65. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/
  66. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/ (Entri)
  67. http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/
  68. http://boladuri.blogspot.com/
  69. http://boladuri.blogspot.com/ (Entri)
  70. http://farsyawidodo.blogspot.com/
  71. http://niqistory-niqi.blogspot.com/
  72. http://inasazali.blogspot.com/
  73. http://inasazali.blogspot.com/ (Entri)
  74. http://auniqarya90.blogspot.com/
  75. http://auniqarya90.blogspot.com/ (Entri)
  76. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/
  77. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/ (Entri)
  78. sitizawiah95.blogspot.com
  79. http://nostra-fabula.blogspot.com/
  80. http://nostra-fabula.blogspot.com/ (Entri)
  81. st0ryab0utprincess.blogspot.com
  82. http://hayatirosdi.blogspot.com/
  83. http://hayatirosdi.blogspot.com/ (Entri)
  84. http://budakpendekberblogging.blogspot.com/
  85. http://nynahusnina.blogspot.com/
  86. http://nynahusnina.blogspot.com/ (Entri)
  87. Hazirahc.blogspot.com
  88. http://disebalikhumaira.blogspot.com
  89. http://nuraryshamazlin.blogspot.com/
  90. http://nuraryshamazlin.blogspot.com/ (Entri)
  91. http://tokmimicapayam.blogspot.com/
  92. http://tokmimicapayam.blogspot.com/ (Entri)
  93. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/
  94. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/ (Entri)
  95. http://ohthrillers.blogspot.com/
  96. http://ohthrillers.blogspot.com/ (Entri)
  97. http://tiefiqs34.blogspot.com/
  98. http://tiefiqs34.blogspot.com/ (Entri)
  99. http://eyradzuhairah.blogspot.com/
  100. http://eyradzuhairah.blogspot.com/ (Entri)
  101. http://dairisally.blogspot.com/
  102. http://dairisally.blogspot.com/ (Entri)
  103. http://aimi-wardina.blogspot.com/
  104. http://aimi-wardina.blogspot.com/ (Entri)
  105. http://umikasum.blogspot.com/
  106. http://umikasum.blogspot.com/ (Entri)
  107. http://meansdetermination.blogspot.com/
  108. http://meansdetermination.blogspot.com/ (Entri)
  109. http://iyraacariyno.blogspot.com/
  110. http://iyraacariyno.blogspot.com/ (Entri)
  111. http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/
  112. http://strawberrychocolateofsyamie.blogspot.com/ (Entri)
  113. http://miss-kpopper.blogspot.com/
  114. http://miss-kpopper.blogspot.com/ (Entri)
  115. http://menujusyurgamu.blogspot.com
  116. http://nabila-aziz.blogspot.com/
  117. http://nabila-aziz.blogspot.com/ (Entri)
  118. http://iweaiyraa.blogspot.com/
  119. http://iweaiyraa.blogspot.com/ (Entri)
  120. http://arinalola.blogspot.com/
  121. http://talethatneverend.blogspot.com/
  122. http://talethatneverend.blogspot.com/ (Entri)
  123. http://faralalalala.blogspot.com
  124. http://akudanhatidia.blogspot.com/
  125. http://akudanhatidia.blogspot.com/ (Entri)

27.1.13

Ruang Iklan Untuk Disewa! Harga Runtuh!

Author : Nabila Medan Time : 1/27/2013 08:21:00 PM Total Comment : 9 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam


Pageviews Terkini

Harga baru untuk sewaan ruang iklan di blog nabila. Harga runtuh!

Syarat Menyewa
 Pastikan sudah mempunyai banner yang bersaiz 125 X 125
 Saya tidak mengambil iklan yang berunsurkan kekejaman dan yang sama dengannya
 Bayar dahulu , baru banner akan dipasang

Cara Menyewa
 Email detail ke nabilamedan@yahoo.com atau facebook nabila
 Letak Title/Subject email "Iklan Di Blog Nabila Medan" (pastikan ltk title ni, takut takperasan)
 Beri detail seperti
           Url Banner
           Link
           No Pin Topup Maxis
           Nyatakan ruang iklan unit 1 / ruang iklan unit 2
 Tunggu reply daripada nabila 24/48 jam
 Bayaran melalui topup maxis/bankin maybank

Ruang Iklan Unit 1 (Terhad 6 Banner)
 RM 10 Sebulan PROMOSI RM5 SEBULAN!
 Terletak dibahagian sidebar
 Banner saiz 125 X 125
 0 kekosongan

Ruang Iklan Unit 2 (Terhad 10 Banner)
 RM 10 Sebulan PROMOSI RM5 SEBULAN!
 Terletak dibahagian atas entri/bawah header
 Banner saiz 125 X 125
 1 kekosongan


Short Segmen Huda dan Niera

Author : Nabila Medan Time : 1/27/2013 05:35:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


Due date : 27 January 2013 pada JAM 11.30 malam
Click Banner =D


26.1.13

#3 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Author : Nabila Medan Time : 1/26/2013 09:00:00 AM Total Comment : 83 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Gambar hiasan. Corak/jenis/warna hadiah mungkin berlainan

Syarat-syarat
  • Pastikan korang follow blog ini
  • Follow blog sponsor Mun Violettaxious dan Cik Fie
  • Bagi yang ada twitter/fb follow twitter ini dan like page ini
  • Tinggalkan link blog korang dikotak komen!
  • Siapa yang nak buat entri boleh , korang akan mendapat 2 cabutan bertuah nanti
Tarikh Tamat
27 Januari 2013 , 11.59 Malam

Pemenang Akan Diumumkan Pada
28 ATAU 29 Januari 2013

Hadiah Untuk Giveaway Day Challenge #3
Cute ribbon
Bloglist selama sebulan
Topup RM5

Jumlah Pemenang
5 Orang (Cabutan Bertuah)

25.1.13

Pemenang Giveaway Day Challenge #2

Author : Nabila Medan Time : 1/25/2013 02:56:00 PM Total Comment : 10 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Link Peserta

Pemenang Domokun Purse
Beri detail seperti nama, alamat dan link blog ke nabilamedan@yahoo.com

Pemenang Ruang Tapak Iklan
Beri detail kepada sponsor anda. Hubungi sponsor di facebook ini.



Wah! Tahniah tahniah!! Siapa yang menang tu tahniah ya? Yang takmenang jangan sedih ya sebab ada lagi giveaway-giveaway yang bakal menyusul. Dan pastinya hadiah yang ditawarkan lebih menarik!! Para pemenang diminta memberi detail yang diperlukan ke alamat web yang nabila beri diatas tadi tu. #3 Giveaway Day Challenge akan berlangsung! :D

24.1.13

Preloved shawl 3 helai RM20 !

Author : Nabila Medan Time : 1/24/2013 10:00:00 PM Total Comment : 14 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Hai, awak mencari shawl yang murah-murah ? 
Saya ada menjual preloved shawl set combo (amboi macam set combo KFC dengan McDonalds) dengan harga cuma RM20!! Nak jual sebab almari dah nak roboh. Hahaha. 
Jika berminat sila emel ke benpreloved@yahoo.com beserta butir-butir dikehendaki seperti dalam gambar. Selamat cuci mata dan membeli! :D

001 SOLD OUT!




003 SOLD OUT!



005 SOLD OUT!


007 SOLD OUT!

Embedded image permalink
008 SOLD OUT!

Lagu Setia Hujung Nyawa Full Version (Fiq ft Gjie) - Ost Setia Hujung Nyawa

Author : Nabila Medan Time : 1/24/2013 08:46:00 PM Total Comment : 12 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi



   Okay kalau sebelum ni nabila ada beri Ost Setia Hujung Nyawa yang dinyanyikan oleh Fiq dan Gjie kan? Kalau korang perasan lagu/video tu tak penuh. Nabila baru jumpa yang full version punya . Best sangat lagu ni. Ala-ala sweet gitu, samalah dengan jalan cerita dan watak-watak yang memang comel ;p


(Video Full Version)

Lirik Lagu Setia Hujung Nyawa
Aku tak bisa menidakkan rasa cinta
Meski ku tak bisa melupakan salah mu
resah hatiku
Maafkan diriku
Melukakan mu
Cinta jangan engkau pergi

Jauh dari diri ku lagi
Sesunguhnya cinta kita
Setia ke hujung nyawa

Bila tersedar betapa tulus cintamu
biar apa pun yang menghalangnya
tak kan pernah bisa
dari diriku
menjaga cinta mu
tuhan tolonglah aku
satukan aku dan dirinya selamanya

maafkan diriku
melukakan mu
cinta jangan engkau pergi jauh
dari diriku lagi

sesungguhnya cinta kita setia ke hujung
nyawa
cinta ku tetap di sini
takkkan pernah jauh dari mu
oooooo

#2 Giveaway Day Challenge (Peserta)

Author : Nabila Medan Time : 1/24/2013 05:00:00 PM Total Comment : 9 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

#2 Giveaway Day Challenge by Nabila Medan
Tamat 24 Januari 2013 , jam 11.59 malam
  1. http://www.aisyahhumaira.com
  2. http://sharifahirissyediskandar.blogspot.com/
  3. http://hazirahc.blogspot.com/
  4. http://www.nurulazieyan.my/
  5. http://www.nurulazieyan.my/ (Entri)
  6. http://ceritaciklebah.blogspot.com/
  7. http://ceritaciklebah.blogspot.com/ (Entri)
  8. http://arolpunyeblog.blogspot.com
  9. http://afiqah-alias.blogspot.com/
  10. http://iloveyoumamat.blogspot.com/
  11. http://iloveyoumamat.blogspot.com/ (Entri)
  12. http://anumbaidurah.blogspot.com
  13. http://meansdetermination.blogspot.com/
  14. http://meansdetermination.blogspot.com/ (Entri)
  15. http://aidilakhmalina.blogspot.com/
  16. http://aidilakhmalina.blogspot.com/ (Entri)
  17. http://afna-in-da-house.blogspot.com/
  18. http://afna-in-da-house.blogspot.com/ (Entri)
  19. http://dairisally.blogspot.com/
  20. http://dairisally.blogspot.com/ (Entri)
  21. http://sitizawiah95.blogspot.com/
  22. http://sitizawiah95.blogspot.com/ (Entri)
  23. http://cerita-aremira.blogspot.com/
  24. http://inasazali.blogspot.com/
  25. http://inasazali.blogspot.com/ (Entri)
  26. http://ismy-maryam.blogspot.com/
  27. http://ismy-maryam.blogspot.com/ (Entri)
  28. http://faralalalala.blogspot.com/
  29. http://nabila-aziz.blogspot.com/
  30. http://nabila-aziz.blogspot.com/ (Entri)
  31. http://cyanxkamo.blogspot.com/
  32. http://cyanxkamo.blogspot.com/ (Entri)
  33. http://dearsuperduperstar.blogspot.com/
  34. http://dearsuperduperstar.blogspot.com/ (Entri)
  35. http://iyraacariyno.blogspot.com/
  36. http://iyraacariyno.blogspot.com/ (Entri)
  37. http://blueyarns.blogspot.com/
  38. http://blueyarns.blogspot.com/ (Entri)
  39. http://menujusyurgamu.blogspot.com/
  40. http://menujusyurgamu.blogspot.com/ (Entri)
  41. http://dhia-manja.blogspot.com/
  42. http://dhia-manja.blogspot.com/ (Entri)
  43. http://iweaiyraa.blogspot.com/
  44. http://iweaiyraa.blogspot.com/ (Entri)
  45. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/
  46. http://fkarmilabudakminatkartun.blogspot.com/ (Entri)
  47. http://angellovesoldier.blogspot.com/
  48. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/
  49. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/ (Entri)
  50. http://wanaowen.blogspot.com/
  51. http://www.cikfie.com/
  52. http://www.cikfie.com/ (Entri)
  53. http://cikmieraa.blogspot.com
  54. http://aiyoueaziz.blogspot.com
  55. http://sweetsouryaya.blogspot.com/
  56. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/
  57. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/
  58. http://nadhirahnoorkhan.blogspot.com/ (Entri)
  59. http://www.nazlyizan.my/
  60. http://www.nazlyizan.my/ (Entri)
  61. http://umikasum.blogspot.com/
  62. http://umikasum.blogspot.com/ (Entri)
  63. http://www.natasya-pink.my/
  64. http://nura-qyra.blogspot.com/
  65. http://nura-qyra.blogspot.com/ (Entri)
  66. http://nabilahhh-z.blogspot.com/
  67. http://nabilahhh-z.blogspot.com/ (Entri)
  68. http://creamy-berry.blogspot.com/
  69. http://lyanasstudio.blogspot.com/
  70. http://lyanasstudio.blogspot.com/ (Entri)
  71. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/
  72. http://contengsinisana.blogspot.com/
  73. http://contengsinisana.blogspot.com/ (Entri)
  74. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/
  75. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/ (Entri)
  76. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/
  77. http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/ (Entri)
  78. http://www.opzzpinky.my/
  79. http://husnamujahidah.blogspot.com/
  80. http://husnamujahidah.blogspot.com/ (Entri)
  81. http://nurhanim-ehier.blogspot.com/
  82. http://softness-self.blogspot.com/
  83. http://systaahoneebunny.blogspot.com/
  84. http://systaahoneebunny.blogspot.com/ (Entri)
  85. http://ilia-asya.blogspot.com/
  86. http://ilia-asya.blogspot.com/ (Entri)
  87. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com
  88. http://aimi-wardina.blogspot.com/
  89. http://aimi-wardina.blogspot.com/ (Entri)
  90. http://www.ainasofea.com
  91. http://justforcontest.blogspot.com/
  92. http://justforcontest.blogspot.com/ (Entri)
  93. http://arinalola.blogspot.com/
  94. http://orensuperb.blogspot.com/
  95. http://orensuperb.blogspot.com/ (Entri)
  96. www.cikikanmasin.blogspot.com
  97. http://www.syuhadasalleh.my/
  98. http://www.syuhadasalleh.my/ (Entri)
  99. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/
  100. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/ (Entri)

23.1.13

Setia Hujung Nyawa Episod 1-28 (Episod Akhir)

Author : Nabila Medan Time : 1/23/2013 08:02:00 PM Total Comment : 18 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam


Terlepas Menonton Episod Drama Setia Hujung Nyawa?
Jom Tontan Online!
(klik link untuk menonton secara online!)
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 1
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 2
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 3
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 4
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 5
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 6
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 7
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 8
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 9
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 10
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 11
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 12
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 13
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 14
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 15
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 16
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 17
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 18
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 19
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 20
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 21
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 22
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 23
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 24
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 25
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 26
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 27
Drama Setia Hujung Nyawa Episod 28 - Episod Akhir

#2 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Author : Nabila Medan Time : 1/23/2013 09:30:00 AM Total Comment : 70 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi
Gambar hiasan. Lebar hadiah mungkin berlainan

Syarat-syarat
  • Rakyat Malaysia
  • Pastikan korang follow blog ini
  • Follow blog sponsor Mohd Zuhri dan like fanpage ini
  • Tinggalkan link blog korang dikotak komen!
  • Siapa yang nak buat entri boleh , korang akan mendapat 2 cabutan bertuah nanti
Tarikh Tamat
24 Januari 2013 , 11.59 Malam

Pemenang Akan Diumumkan Pada
25 ATAU 26 Januari 2013

Hadiah Untuk Giveaway Day Challenge #2
Domokun Purse
Ruang Tapak Iklan

Jumlah Pemenang
4 Orang (Cabutan Bertuah)
Nantikan #3 Giveaway Day Challenge Pula!!

Sekiranya ada yang berminat untuk sponsor.
Email nabilamedan@yahoo.com

21.1.13

Tutorial : Border Blog Berbackground Mine Version

Author : Nabila Medan Time : 1/21/2013 09:00:00 PM Total Comment : 18 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat malam

Update!!
Hasil yang korang akan dapat selepas guna tutorial ini
(Border bermula dari bawah header)

Ramai yang tanya nabila macam mana nak buat border blog berbackground macam nabila buat tu? Sebelum ni nabila buat guna PS5, maksud pakai template sendiri. Tapi selepas puas usik code untuk template denim. Nabila terjumpa cara yang lebih mudah untuk korang buat. Tapi kena faham betul-betul la.

PLEASE DO NOT REPOST THIS TUTORIAL!!

For Template Denim
Step 1
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code #content-wrapper { , buang semua anak-anak code yang ada disitu (lihat gambar)

3.Gantikan code tadi dengan code yang nabila beri ini
#content-wrapper {
width: 980px;
margin: 0 auto;
padding: 0 0 15px;
background: url(URL BACKGROUND);
padding-top: 12px;
}
#border-background{
background-color: #fff;
margin: 12px;
}
4. Preview dan Save template!

Hasil setelah korang paste code yang nabila beri
Step 2
1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Search code <div id='content-wrapper'>
3.Jumpa? Tambah code-code berikut
CODE 1
Tambah code bawah ni sebelum code <div id='content-wrapper'>
</div>
CODE 2
Tambah code bawah ni selepas code <div id='content-wrapper'>
<div id='border-background'>
4.Preview dan Save Template!
Oren - Lebar blog korang
Hijau - Url Background untuk border tu

Faham tak?? Kalau ada yang takfaham. Komen ya part mana yang korang taktahu. Nanti nabila cuba tolong korang. Tapi pastikan korang ikut step 1 & step 2 betul-betul ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...